20 Φεβ 2013

Je vous remercie M. le President

[pour la liste Lagarde aussi]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Χόρτασα και πάλι επίσκεψη Αρχηγού φίλης χώρας. Θαύμασα τις αναλύσεις των ανακηρυγμένων από τα ΜΜΕ ειδημόνων* που επανέλαβαν για πολλοστή φορά πόση αξιοπιστία έχω πλέον αποκτήσει στο διεθνές στερέωμα. Κάθε φορά που αλλάζω κυβέρνηση, ανεβαίνει ένα ..
τουλάχιστον σκαλοπάτι το επίπεδο αξιοπιστίας μου ως χώρας, δίχως εγώ να το συνειδητοποιώ, εξ ου και αναλαμβάνουν να με ενημερώσουν σχετικώς τα ΜΜΕ και μάλιστα με τρόπο που να μη μου μένει ίχνος αμφιβολίας. Επί τέλους με σέβονται και πάλι εχθροί και φίλοι. Κάθε 4 περίπου χρόνια βιώνω τέτοιον επαναλαμβανόμενο σεβασμό. Κάτι σαν επαναληπτική καραμπίνα
Ο Γάλλος Πρόεδρος προέτρεψε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, ώστε να υπερβούν τις 130 οι δραστηριοποιούμενες στη χώρα μου γαλλικές επιχειρήσεις.
Άκουσα τα λογύδριά του από περιέργεια και ένοιωσα όπως όταν βλέπω και ακούω έναν άξιο dealer γαλλικών προϊόντων. Θυμηθήκαμε, βέβαια, ότι η Γαλλία ήταν μία από τις Μεγάλες Δυνάμεις που μας επέτρεψαν να αποτινάξουμε το 1821 τον Οθωμανικό ζυγό εις αναζήτηση νέου, αλλά και δεν διστάσαμε να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε ως χώρα την επέμβαση της Γαλλίας στο Μαλί χάριν της Δημοκρατίας, ώστε να την απολαμβάνουν και οι Μαλίτες όπως ακριβώς την απολαμβάνουμε οι Μαλάκες.
Το μόνο που δεν άκουσα από τον Γάλλο Πρόεδρο είναι να προτρέπει τους μεν Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύουν στη χώρα τους, αντί να καταλέγονται σε λίστες τύπου Lagarde**, τις δε ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτούν σοβαρούς επιχειρηματίες και όχι λαμόγια που παίρνουν θαλασσοδάνεια, τα οποία προκαλούν την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε! Κι’ όταν μου πείτε ότι πρέπει ν’ αγοράσω καμμιά φρεγατούλα, εδώ θα είμαι. Δεν ξεχνώ τους φίλους. Προς το παρόν θα βολευτώ με τη φρεγάτα που είχατε την καλωσύνη να μου δανείσετε εις ένδειξη της άδολης και εντελώς ανιδιοτελούς ελληνογαλλικής φιλίας. Μη μου πείτε, όμως, για υποβρύχια, διότι τα έχει καπαρώσει η άλλη μεγάλη φίλη μου, η κ. Μέρκελ στα πλαίσια της εξ ίσου άδολης και ανιδιοτελούς ελληνογερμανικής φιλίας.
Στο τέλος εμπέδωσα ότι οι πιλότοι μας διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους για να φρουρούν το Αιγαίο μας έναντι € 1.000 μηνιαίως, επειδή ο πλούτος που αυτό κρύβει είναι ευρωπαϊκός και όχι απλώς ελληνικός. Αν αυτό ελέχθη για να συγκινηθούν οι εταίροι και να προστατεύσουν τον πλούτο από τους Τούρκους, μιλάμε για δυσθεώρητου επιπέδου διπλωματία.
Σωτήριος Καλαμίτσης
· *Η ανάλυση του κ. Σμαραγδή ήταν η καλλιτερότερη: «Τον Γάλλο Πρόεδρο υπεδέχθη ένας πρωθυπουργός ψηλός σαν κυπαρίσσι. Ψηλός και όμορφος». Από την ΕΡΤ το άκουσα, την οποία πληρώνω εκών άκων. Εμπρός, λοιπόν, να χρηματοδοτήσει τη νέα του ταινία το Κέντρο Κινηματογράφου. Τίτλος: «Κυπαρισσάκ’ είμ’ αψηλό». Μόνο το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο θα παίρνει επιδοτήσεις;
** Βασίλειος Καπερνάρος: «Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα να θέσουν εαυτούς εκτός της Προανακριτικής Επιτροπής τόσον ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στην λίστα. Για την ομαλή λειτουργία της Επιτροπής, αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον Αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της Επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα». Όπα!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη