27 Μαρ 2013

7 βήματα κατά της καρδιοπάθειας θωρακίζουν και από τον καρκίνο

Αν θέλετε να αποφύγετε τον καρκίνο, μπορείτε να αρχίσετε από την καρδιά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι...
άνθρωποι που ακολουθούν τα '7 απλά βήματα' της Αμερικανικής Ένωσης Kαρδιολόγων (AHA), για τη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας έχουν επιπρόσθετο όφελος προστασίας από τον καρκίνο. Όσα περισσότερα βήματα ακολουθείτε τόσο μειώνεται ο κίνδυνος, σύμφωνα με την έρευνα.

Η ερευνήτρια Dr. Laura J. Rasmussen-Torvik, του Northwestern University στο Σικάγο, δήλωσε χαρούμενη που η έρευνα ανακάλυψε ότι η υιοθέτηση των '7 απλών βημάτων' για την καρδιοπάθεια συνδέθηκε με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να δώσουν σαφές μήνυμα σχετικά με τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν την υγεία τους και να μειώνουν τον κίνδυνο για χρόνιες νόσους.
Ποια είναι τα 7 απλά βήματα για να αποφύγετε την καρδιοπάθεια:
  • Σωματική δραστηριότητα. Αν οι ενήλικες γυμνάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα με μέτρια ένταση, όπως έντονο περπάτημα για 5 φορές την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.
  • Διατήρηση υγιούς βάρους. Πολύ λίπος- ιδιαίτερα γύρω από τη μέση- αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης, υψηλής χοληστερόλης και διαβήτη.
  • Η υγιεινή διατροφή. Μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, χοληστερόλη, νάτριο και προστιθέμενα σάκχαρα, με υψηλά επίπεδα ινών από σιτηρά ολικής αλέσεως, άλιπων πρωτεϊνών και χρωματιστών φρούτων και λαχανικών μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την υγεία.
  • Διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης. Όταν κάποιος έχει υψηλό επίπεδο χοληστερόλης LDL μπορεί να δημιουργηθεί πλάκα στις φλέβες και αρτηρίες που προκαλεί καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Η AHA σημειώνει ότι η υπέρταση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια και επιβαρύνει και τα νεφρά.
  • Ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης μπορεί να ωθήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σε επικίνδυνα επίπεδα βλάπτοντας την καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια και τα νεύρα, μελλοντικά.
  • Όχι κάπνισμα. Το κάπνισμα βλάπτει ολόκληρο το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, αρτηριοσκλήρυνση, ανεύρυσμα και θρόμβωση, αναφέρει το AHA,
Για τη νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Circulation', ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 13.000 Αμερικανούς οι οποίοι έδωσαν στοιχεία, στην έναρξη, για τις συνήθειες υγείας και 20 χρόνια αργότερα οι ερευνητές εξέτασαν αρχεία νοσοκομείων και καρκίνου για να ανακαλύψουν ότι περισσότεροι από 2.800 είχαν εμφανίσει καρκίνο. Του πνεύμονα, παχέος εντέρου, ορθού, προστάτη και μαστού ήταν οι πιο συχνοί.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι ακολούθησαν 6 ή 7 βήματα μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 51% σε σύγκριση με όσους δεν ακολούθησαν κάποιο βήμα. Η υιοθέτηση 4 παραγόντων οδήγησε σε μείωση 33% του κινδύνου αλλά ακόμα και η υιοθέτηση ενός ή 2 συνδέθηκε με μείωση του κινδύνου για καρκίνο κατά 21%.
Όταν οι ερευνητές αφαίρεσαν το κάπνισμα από την ανάλυση, ανακάλυψαν ότι συμμετέχοντες που ακολούθησαν 5 ή 6 από τις υπόλοιπες συμβουλές υγείας είχαν 25% μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε σύγκριση με όσους δεν ακολούθησαν καμμία.
Η Rasmussen-Torvik, δήλωσε ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι πολύ σημαντική αλλά υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου που πρέπει να έχουμε υπόψη αν θέλουμε να ζήσουμε υγιή ζωή.

Πηγή: iatronet.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη