30 Μαρ 2013

Στις 7 Μαϊου η αργία της Πρωτομαγιάς για τα μαγαζιά

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται τελικά η αργία της Πρωτομαγιάς καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης συμφώνησε στην πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για ..
μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, που φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Ετσι, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα θα είναι ανοιχτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα. Μάλιστα, η κοινή υπουργική απόφαση έχει ήδη σταλεί για υπογραφή και στο συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας.
Tη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς με δεδομένο ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη ζήτησαν την περασμένη Τετάρτη με επιστολή τους προς τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης - Πρόνοιας και Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου έπειτα από αιτήματα εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας το τελευταίο διάστημα. Σημειώνεται οτι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται στον υπουργό να μεταθέτει την αργία αυτή, όταν «η Πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα». Ανάλογη μεταφορά έχει ήδη συντελεστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πρωτομαγιά του 2002.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη