22 Μαρ 2013

Σημαντική επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια διεθνοποίησης της εταιρείας και προσέλκυσης νέων αγορών, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. είχε την τιμή να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις της, την...
Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Αγορών Χονδρεμπορίου (World Union of Wholesale Markets), κα Maria Cavit την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013.

Η κ. Cavit συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Κ.Α.Θ. Α.Ε. και είχε συνεργασία με τους Συνδέσμους Εμπόρων Λαχαναγοράς και Κρεαταγοράς, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τις πρακτικές στον ελλαδικό και διεθνή χώρο όσον αφορά στο χονδρεμπόριο. Η τιμητική επίσκεψη της κας Cavit ήρθε ως επιστέγασμα της προσπάθειας της Διοίκησης να προβάλλει την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης στις διεθνείς αγορές. Αυτό έχει γίνει εφικτό με την ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια.

Η επίσκεψη της κας Cavit στη Θεσσαλονίκη περιελάμβανε επιπλέον της συνάντησής της με τη Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. και περιήγηση σε σημεία ενδιαφέροντος και ξενοδοχειακές/συνεδριακές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης καθώς και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης έχει ως σκοπό την επωφελέστερη, για την παραγωγή και κατανάλωση, διακίνηση-εμπορία οπωροκηπευτικών και κρέατος με διασφάλιση της ποιότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας των διακινούμενων προϊόντων. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθήνας, σε έκταση 247 στρεμμάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Λαχαναγορά με 280 καταστήματα, καθώς και την Κρεαταγορά, με 24 καταστήματα, με σύγχρονο εξοπλισμό μεταφοράς και αποθήκευσης κρέατος και εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Η ιδιαίτερα προνομιακή θέση της ΚΑΘ στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας της δίνει τη δυνατότητα για επέκταση στη Βαλκανική ενδοχώρα Από τις εγκαταστάσεις της ΚΑΘ διακινούνται καθημερινά 600-800 τόνοι φρούτων και λαχανικών, καθώς και περίπου 600 τόνοι κρέατος σε εβδομαδιαία βάση.

Η ΚΑΘ Α.Ε. αποτελεί ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αγορών Χονδρεμπορίου (World Union of Wholesale Markets), η οποία εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας. είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει ως στόχο την προώθηση της ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο πάνω σε θέματα λιανικής και χονδρικής αγοράς, με την προοπτική της βελτίωσης των υποδομών, της οργάνωσης και της διαχείρισής τους. Αποστολή της Ένωσης είναι να προβληθεί ο βασικός ρόλος της χονδρικής και λιανικής αγοράς στη διασφάλιση της βιώσιμης πρόσβασης, διάθεσης και διανομής ποιοτικών φρέσκων τροφίμων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη