21 Μαρ 2013

Τα μετρά, τα ξαναμετρά...πάλι δε του βγαίνουν του Κυρ Γιάννη τα κουκιά

Ο λόγος για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος φαίνεται πως πάλι για αναβολή το πάει σε ό,τι αφορά τις εκλογές για τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Χρύσας Κυριακού σε άρθρο της στην εφημερίδα Καρφίτσα,  οι εκλογικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί στις περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης και Πελοποννήσου, ωστόσο ο Γιάννης Μπουτάρης ακόμα δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέχρι το τέλος Μαρτίου θα προκηρύξει τις εκλογές ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που τον πιστεύουν αφού ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και τον Φεβρουάριο αλλά και παλαιότερα.

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Γεράνης του έστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάδα σε αυστηρό τόνο αλλά μάλλον έπεσε σε κωφεύοντα ώτα. Ο Γιάννης Μπουτάρης εντελώς αψυχολόγητα αποφάσισε να διεκδικήσει μία θέση πλήρους απασχόλησης την στιγμή που ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει ήδη βεβαρυμένο πρόγραμμα και τώρα καθυστερεί τις εκλογές επειδή δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Την ίδια στιγμή και ενώ υπάρχει μεγάλη βιασύνη καθώς κλείνει το ΕΣΠΑ, έχει μείνει μετέωρο το επόμενο βήμα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, "διογκώνοντας έτσι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και στερώντας , εκατοντάδες θέσεις εργασίας αλλά και κοινοτικούς πόρους για προγραμματισμένα έργα. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στον… αέρα η υλοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Νέα Ευκαρπία, το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, καθώς και οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)" όπως αναφέρει και η Καρφίτσα.

Αλήθεια το να μην κάνεις εκλογές ενώ αυτό επιβάλει ο νόμος δεν θεωρείται πραξικοπηματικό;

Ο τοπικός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη