27 Μαρ 2013

Ο Ρόμμελ και η αλληλεγγύη των λαών

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Όταν οι Εβραίοι δρασκέλιζαν τις πύλες των στρατοπέδων μαζικής εξόντωσης, πίστευαν ότι θα στερηθούν απλώς της ελευθερίας τους και δη προσκαίρως. Όταν στη συνέχεια οδηγούνταν στα λουτρά και γδύνονταν, πίστευαν ότι θα κάνουν λουτρό καθαριότητος. Δεν μπορούσαν να φαντασθούν...
τη μοίρα που τους επεφύλασσαν τα σαδιστικά τέρατα -πρόγονοι της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Σ΄ αυτά τα κτήνη εμείς οι Έλληνες έχουμε να αντιπαραθέσουμε την ιστορία του ιερέα στο Δίστομο, όταν τα γερμανικά γουρούνια αποχωρούσαν ηττημένα. Ο Ερυθρός Σταυρός μόλις είχε φθάσει με τρόφιμα και ενδύματα για τους εξαθλιωμένους κατοίκους του χωριού, έξω από το οποίο είχαν στρατοπεδεύσει Γερμανοί στρατιώτες αποκαμωμένοι από τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους, με το ηθικό πεσμένο και χωρίς εφόδια. Και ενώ οι Έλληνες είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκδικηθούν για το προ ολίγων μηνών ολοκαύτωμα του χωριού τους, ο  Έλληνας ιερέας είπε στους ερυθροσταυρίτες  να μοιράσουν τα τρόφιμα στα ξανθά κτήνη εξηγώντας: «Εμείς είμαστε στην πατρίδα μας. Θα φάμε αύριο. Αυτοί έχουν δρόμο μπροστά τους, έχουν ηθικό καταρρακωμένο και καθόλου φαγητό».
Όταν Κύπριός τις επεσήμανε εις την ερίτιμον κυρίαν Βούλτεψη ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κυπριακή τραγωδία φέρει για δεύτερη φορά  η Ελλάδα που κούρεψε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά ύψους € 4,5 δισ. οι κυπριακές τράπεζες, η εν λόγω κυρία αντέδρασε ως εξής: «Ποιός τους είπε να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα;». Η κ. Βούλτεψη που μέχρι την 15.11.2011 δεν έχανε ευκαιρία να καταχερίσει το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και του Βαγγελάκη για το άθλιο Μνημόνιο. Η κ. Βούλτεψη, η οποία δεν τόλμησε, βεβαίως, να δώσει την ίδια απάντηση στον  μικροομολογιούχο που έχασε € 30.000 από τους κόπους μιας ζωής, επειδή εμπιστεύθηκε αυτό το κωλοκράτος, από το οποίο διαιτάται επί έτη η εν λόγω κυρία.
Για τις συγκρούσεις μεταξύ κρατών, δεν φταίνε, λένε, οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις τους. Τί έχει να χωρίσει ο Έλληνας με τον Τούρκο; Ο Έλληνας με τον Γερμανό; Τίποτε δεν έχουν να χωρίσουν οι λαοί μεταξύ τους μας λένε οι αριστεροί, ενίοτε δε και δεξιοί. Είναι, όμως, οι ίδιοι λαοί που εκλέγουν τις κυβερνήσεις, τις οποίες στηρίζουν τύποι ως η Βούλτεψη, ο Τασούλας, ο Ντινόπουλος, ο Γιακουμάτος κ.λπ. Κι’ όταν εμείς οι Ελλαδίτες δεν μπορούμε δια των εκπροσώπων μας να δείξουμε έστω την ηθική αλληλεγγύη μας στον σιαμαίο αδελφό Κυπριακό λαό, για ποια αλληλεγγύη των λαών μιλάμε; Γιατί επιζητούμε την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, όταν φερόμαστε με τον τρόπο αυτό στους ομόαιμους Κυπρίους;  Ποιά αλληλεγγύη, άλλωστε, προς έναν άλλο λαό, έστω και ομόαιμο, μπορούμε να επιδείξουμε, όταν οι κυβερνήσεις μας προφυλάσσουν με λύσσα και μανία τους διορισμένους από τις ίδιες δημόσιους υπαλλήλους, ενώ έχουν πετάξει στον δρόμο 1,5 εκ. ιδιωτικούς υπαλλήλους; Όταν οι ίδιες κυβερνήσεις δεν καλλιεργούν την αλληλεγγύη μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, δηλαδή την αλληλεγγύη στο εσωτερικό ενός λαού, τον οποίο συνεχίζουν να διχάζουν παντοιοτρόπως;
Ο Ρόμμελ χαμογελάει σατανικά από κει ψηλά καθώς παρακολουθεί τη Δωροθέα έτοιμη να βάλει χέρι στα ενεργειακά αποθέματα της Μέσης Ανατολής με τη βοήθεια των μαυραγοριτών Γιωργάκη, Βαγγελάκη, Αντωνάκη και Φωτάκη, τους οποίους στηρίζει και η κ. Βούλτεψη.
Νοιώθω πλέον ότι βρίσκομαι στον προθάλαμο των λουτρών για να πλυθώ. Όπως οι Εβραίοι στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν αποδίδουν. Ο λαός έχει στεγνώσει και διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού τις λιγοστές αποταμιεύσεις του στις κωλοτράπεζες. Αυτές οι αποταμιεύσεις θα δεχθούν οσονούπω την επίθεση των τενεκέδων που εκλέγουμε αδιάκοπα από το 1974 και μετά. Κι’ ίσως μια μέρα να ακούσουμε την κ. Βούλτεψη να λέει «Ποιος σας είπε να καταθέσετε τον ιδρώτα σας στις τράπεζες;». Για τόσο μυαλό μιλάμε. Για τόση αγυρτεία.
Τελικά είχα τόσο άδικο που χλεύαζα συμπατριώτες μας, οι οποίοι έκρυβαν τους κόπους τους στον κήπο του σπιτιού τους και οπουδήποτε αλλού εκτός τραπεζών.
Ηθικόν δίδαγμα: οι τράπεζες δεν είναι ασφαλείς θεματοφύλακες των αποταμιεύσεών μας. Απείρως λιγότερες πιθανότητες έχουμε να χάσουμε τα λεφτά μας από τους ληστές με τα καλάσνικωφ από όσες να μας ληστέψει η τραπεζική και νεοχιτλερική αλητεία με τους ντόπιους λακέδες-γκαουλάιντερ.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση            
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη