19 Μαρ 2013

Τελικά ταϊζει με κεφτεδάκια αλόγου ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

Πόλεμος ανακοινώσεων Δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" Χρήστου Μάτη, με αφορμή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στην οποία κατονομάζονται οι εταιρείες  (εδώ τα ονόματα) σε προϊόντα των οποίων..
εντοπίστηκε DNA αλόγου. Όπως βλέπετε, ανάμεσα στις εταιρείες υπάρχει και η "Special εδέσματα".

Στις 15 Μαρτίου ο Χρήστος Μάτης ρωτούσε (εδώ η σχετική ανάρτηση):
"Μετά την αποκάλυψη από τον ΕΦΕΤ των ονομάτων των εταιρειών (εδώ τα ονόματα) σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε DNA αλόγου, ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να διευκρινίσει:
· Συμπεριλαμβάνεται κάποια από τις εταιρείες αυτές στους προμηθευτές του;
· Έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του ΕΦΕΤ σε οποιουδήποτε χαρακτήρα σίτιση που χρηματοδοτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης;
· Έχουν ελεγχθεί ενδεχόμενες συνέπειες;
Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν αμέσως! Με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς!

Με καθυστέρηση 3 ημερών, ο δήμος Θεσσαλονίκης ή μάλλον η εταιρεία "special εδέσματα" απάντησε, προς τον δήμο Θεσσαλονίκης:

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης μόλις πληροφορήθηκε από την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ περί των θετικών δειγμάτων, επικοινώνησε με την εταιρία, η οποία με το από 19/3/2013 έγγραφό της, βεβαιώνει ότι δεν προμηθεύει με το συγκεκριμένο προϊόν το δήμο και ως εκ τούτου δεν έχουν διατεθεί κεφτεδάκια με κρέας αλόγου στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η εταιρία διευκρινίζει ότι «όσον αφορά στη συνεργασία της επιχείρησής μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού (κεφτεδάκια Ναπολιτέν) καθώς η μεταξύ μας σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο σε θερμά φαγητά τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη (κιμάς) και διατίθενται αυθημερόν, και όχι κατεψυγμένα προϊόντα».

Νωρίτερα, ο κ. Μάτης είχε απευθύνει σχετική ερώτηση στη διοίκηση του δήμου, στην οποία ανέφερε: 

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ της 14ης Μαρτίου 2013, θετικά δείγματα, ως προς την παρουσία DNA αλόγου, εντοπίστηκαν, ανάμεσα σε άλλα και στα κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014, που παράγονται από την εταιρία Special Εδέσματα Α.Ε. Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%. Η εταιρία αυτή μετά από διαγωνισμό που κατακυρώθηκε με την απόφαση 1293/12-7-2012 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία το καλοκαίρι του 2012 είχε διαθέσει ένα μέρος της αμοιβής της από τη συγκεκριμένη ανάθεση, για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχε έναντι του δήμου, το Maison Crystal. Έκτοτε και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πληρωνόταν τακτικά για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Ο κ. Μάτης ζητά από τη διοίκηση να απαντήσει πόσες μερίδες κεφτεδάκια από τη συγκεκριμένη παρτίδα διατέθηκαν στα συσσίτια απόρων, αν έχει ζητήσει να ενημερωθεί από το Γενικό Χημείο για το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί φαινυλοβουταζόνη στα συγκεκριμένα δείγματα και πόσες οφειλές έχει μέχρι στιγμής στην εταιρεία για υπηρεσίες που ήδη προσέφερε.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα συσσίτια, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης δήλωσε:

Η συγκεκριμένη απάντηση δεν είναι του Δήμου αλλά της εταιρείας. Αν ήθελα να ρωτήσω την εταιρεία, θα είχα ρωτήσει την εταιρεία.

Εγώ ρώτησα τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία δεν απαντά και λειτουργεί ως γραφείο τύπου της εταιρείας.

Υπηρεσίες που να βεβαιώνουν όσα λέει η εταιρεία, έχει ο δήμος ή όχι;

Ποιά είναι η εταιρεία

Η εταιρεία Special εδέσματα, εδρεύει στην περιοχή Αεροδρομίου στη Θέρμη, πραγματοποίησε πωλήσεις 1.674.528,45 ευρώ και καθαρά κέρδη 19.324,16 ευρώ το 2011 και ανήκει στον κ.Ανδρέα Κουτομύλη, ιδιοκτήτη και του κοσμικού κέντρου "Θεσσαλονικιά"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη