8 Μαρ 2013

Κάμα-σούτρα και πολιτική

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος έχει δηλώσει ότι άμα τη αναλήψει καθηκόντων υφυπουργού Εργασίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης της τρόικα, η έλευση της οποίας επέκειτο αμέσως μετά την ορκωμοσία της..
κυβέρνησης που προήλθε από τις εκλογές της 17.06.2012. Και οι οδηγίες που έλαβε ήταν λακωνικές και σαφείς: «Στα τέσσερα».
Αυτό ουδείς το διέψευσε, εξ ου και το εκλαμβάνω ως αληθές. Άλλωστε, έχει επιβεβαιωθεί από τα πράγματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς στα τέσσερα. Αν, τώρα, τα γνωστά παπαγαλάκια μάς μιλάνε για σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται κάθε φορά που οι εκπρόσωποι της τρόικας εξωτερικού έρχονται στην Αθήνα, νομίζω πως δεν μπορούμε να τα πιστέψουμε όσο καλόπιστοι και αν είμαστε. Το πιθανότερο είναι ότι, όπως δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Χρ. Κώνστας, η τρόικα εξωτερικού έρχεται για να ελέγξει αν η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε ή μη τα υπεσχημένα [fact finding που θα έλεγε και ο Σίμος] και όχι για να διαπραγματευθεί, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό ενόψει του ότι η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ορισμένα πράγματα προς υλοποίηση προφανώς και όχι για το θεαθήναι.
Αλλά ο δημοσιογράφος Κώνστας προχώρησε ακόμη περισσότερο αποκαλύπτοντας αυθεντικούς διαλόγους μεταξύ υπουργών και εκπροσώπων της τρόικα.
Τρόικα: η πολιτική που ακολουθείτε αυξάνει την ανεργία με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή [συμπληρώνω εγώ: «πράγμα που δεν θα επιτρέψει στ’ αφεντικά μας να πάρουν πίσω τα δανεικά»].
Στουρνάρας: Και τί θα μπορούσαμε να κάνουμε;
Τρόικα: Μα έχετε τόσα λεφτά.
Στουρνάρας; Πού τα είδατε τα λεφτά;
Τρόικα: Υπάρχουν τόσα κοινοτικά προγράμματα για την ανακούφιση των ανέργων.
Στουρνάρας: Εγώ δεν ξέρω τέτοια προγράμματα.
Τρόικα: Ούτε ο υπουργός Εργασίας τα ξέρει, αλλά υπάρχουν.
Αν ο διάλογος αυτός είναι αυθεντικός, πράγμα που θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, τότε γυρίζουμε πάλι στα ίδια ερωτηματικά. Με τί έχουν ασχοληθεί στη ζωή τους αυτοί που μας κυβερνούν; Τί έχουν επιτύχει; Τί ήταν ο Στουρνάρας πριν γίνει υπουργός; Σύμβουλος κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και διοικητής της κρατικής τράπεζας ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Ο Βρούτσης; Εφοριακός πριν γίνει βουλευτής και μάλιστα συνδικαλισταράς των εφοριακών. Άρα, αμφότεροι οι εν λόγω υπουργοί ήταν μια ζωή κρατικοδίαιτοι. Θα μου πείτε ότι ο Στουρνάρας διετέλεσε και Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Και λοιπόν; Ποιόν ανταγωνιζόταν ο ΙΟΒΕ; Κανέναν. Μελέτες συνέτασσε, οι οποίες, όλες, έπεφταν έξω.
Και θυμήθηκα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος εισέπραττε κοντά € 1.000.000 τον χρόνο. Είχαν πέσει τότε όλοι να τον φάνε. Γιατί ρε παλληκάρια; Σε τί σας ενόχλησε; Αν οι μέτοχοι της εταιρείας ήταν ικανοποιημένοι από την απόδοσή του σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον τί σας κόφτει εσάς που του έδιναν αυτό το ποσό; Αλλά όταν παίρνουν οι κρατικοδίαιτοι € 200.000 τον χρόνο χωρίς να έχουν να ανταγωνισθούν κανένα παρά μόνον να διοικούν ένα μαγαζί που πάει μόνο του, δεν είναι και τόσο ενοχλητικό, ε;
Μπερδεύουμε, λοιπόν, τα σώβρακα με τις φανέλες. Και σκούζουμε για την ανεργία, όταν οι αρμόδιοι υπουργοί δεν γνωρίζουν τί είδους προγράμματα κοινοτικά υπάρχουν και για ποιό σκοπό. Αλήθεια, με τί ασχολούνται; Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι όταν είναι ο υπουργός στα τέσσερα και γαργαλιούνται οι αμυγδαλές του από το τροϊκανό έμβολο, δεν είναι εύκολο να κάνει και πολλά πράγματα. Τα ματάκια του, όμως, μπορούν να διαβάσουν, έστω και αν είναι πεταγμένα έξω.
Έτσι, καταλήγουμε μοιραίως στο ίδιο βασανιστικό ερώτημα: γιατί έγιναν οι εκλογές της 17.06.2012; Τί χειρότερο είχε κάνει ο Γιωργάκης και στη συνέχεια ο Λουκάς και οι υπουργοί τους; Γιατί δεν μπορούσαν εκείνοι να κάνουν αυτά που κάνει ο Αντωνάκης; Στο όρθιο, υπτίως, πλαγίως, 69 ή 96 ήταν εκείνοι; Όχι βέβαια. Στα τέσσερα ήταν και το απολάμβαναν, όπως και ο Αντωνάκης.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη