19 Μαρ 2013

Σενάρια παγκόσμιας σύρραξης

του Βασίλη Βιλιάρδου
Οικονομολόγου
Καμία από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις δεν θα μπορούσε μόνη της να κερδίσει μία ενδεχόμενη, τελική μάχη, για την ηγεσία του πλανήτη - εάν όμως οι δύο από...
αυτές τις δυνάμεις ενώνονταν μεταξύ τους, με στόχο την τρίτη, τότε ο πόλεμος θα εξελισσόταν διαφορετικά

"Ένας από τους βασικότερους κανόνες του πολέμου είναι το να μην υποθέτεις πως δεν θα παρουσιαστεί ποτέ εχθρός - αλλά να είσαι πάντοτε έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε απειλή, οποτεδήποτε εμφανιστεί. Δεν πρέπει λοιπόν να εφησυχάζει κανείς, θεωρώντας πως δεν θα αντιμετωπίσει εχθρική επίθεση - αντίθετα, οφείλει να έχει τοποθετήσει με τέτοιον τρόπο τα στρατεύματα του, ώστε να είναι αδύνατον ποτέ να νικηθεί" (Sun Tsu, η τέχνη του πολέμου).

Ανάλυση

Όπως έχουμε αναφέρει στο πρώτο μέρος της ανάλυσης μας (ο υπόγειος παγκόσμιος πόλεμος), καθώς επίσης στο δεύτερο μέρος της (το όπλο της ενέργειας), τα οποία συμπληρώσαμε με ορισμένες σημαντικές ιδιαιτερότητες της κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. (το αμερικανικό πείραμα), ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία παγκόσμια σύρραξη - με θανατηφόρα οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής.

Στο τέταρτο και τελευταίο τώρα μέρος, αφού περιγράψουμε ορισμένα ακόμη χαρακτηριστικά των αντιμαχομένων δυνάμεων, καθώς επίσης των κυριότερων «δορυφόρων» τους, θα επικεντρωθούμε σε κάποια από τα πολλά «σενάρια πολέμου», τα οποία είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν - χωρίς φυσικά να αποκλείουμε οποιοδήποτε άλλο. Αναλυτικότερα τα εξής:

ΟΙ Η.Π.Α.

Η υπερδύναμη είναι αναμφίβολα μία πάρα πολύ πλούσια χώρα, όσον αφορά ορισμένους πολίτες (ελίτ) και επιχειρήσεις της - γεγονός που τεκμηριώνεται από τον Πίνακα Ι, με κριτήριο τα καθαρά χρηματικά περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών, τα οποία ανέρχονται στα 38,6 τρις $ (ακολουθείται από την Ιαπωνία, με 15,5 τρις $).

η συνέχεια εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη