13 Μαρ 2013

Μήπως οι τροϊκανοί μάς αγαπάνε λιγουλάκι;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Κάθε μέρα ακούω δεκάδες παπαριές σε σημείο εξουθένωσης. Θέλω να κλείσω το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την εφημερίδα, το περιοδικό, τα μάτια, να παρατήσω τη δουλειά μου και να αφεθώ στην αγκαλιά τού Μορφέως. Να μη βιώνω....
Εις αντίδοτον αυτής της βρωμερής κατάστασης έχω θεσμοθετήσει το βραβείο για τη μεγαλύτερη παπαριά τής ημέρας και το απονέμω τα μεσάνυχτα, ώστε να έχουν προλάβει  όλοι οι παπάρες να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πάντοτε καταφέρνω να διακρίνω την πιο μεγαλειώδη παπαριά και να απονείμω το βραβείο, το οποίο συνίσταται σε μία πλακωτή μούντζα.

Η χθεσινή ημέρα, όμως, ήταν η πιο δύσκολη. Βροχή οι ηλιθιότητες, αλλά κυρίως τα ψέμματα. Ποιόν να διαλέξω;  Ο Βενιζέλος μας αποκάλυψε με υπερηφάνεια ότι το ΠΑΣΟΚ εκπονούσε πρόγραμμα δημιουργίας 700.000 θέσεων εργασίας. Πήγαινε καρφωτός για το πρώτο βραβείο. Συνεπέστατος ο άνθρωπος. Δημιούργησε 1.500.000 ανέργους, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμοι, για να καταλάβουν τις  700.000 νέες θέσεις. Αν όλοι είχαν δουλειά, προς τί η δημιουργία θέσεων εργασίας;

Ο Τσίπρας τα έβαλε με τη διαπλοκή, αφού πέρασε από τα φίλτρο της Ουάσιγκτων και την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τα 15 χρόνια από το θάνατο του «Εθνάρχη», τον οποίον ετίμησε δεόντως. Προσέξτε την έκφραση που χρησιμοποίησε στην ομιλία του: «μετά το 1974 ήλθε ένας ξεχωριστός Καραμανλής». ‘Όχι «διαφορετικός», αλλά «ξεχωριστός». Και συνέχισε την άσκηση ιστορικού συμβιβασμού εξ αριστερών προς τα δεξιά πλέκοντας  το εγκώμιο του «Εθνάρχη» δια του καταλλήλου γλωσσόλουτρου προς το σύστημα ξεχνώντας την προ του 1974 περίοδο και πολλά άλλα, ίσως επειδή δεν είχε ακόμη γεννηθεί,  για να καταχειροκροτηθεί από ένα ακροατήριο συντιθέμενο από πρόσωπα, έκαστο των οποίων έφερε ένδυση, υπόδηση, ωρολόγιο, περιδέραιο, δακτυλίδι και βραχιόλι αξίας € 15.000 κατά μέσον όρο. Είχαν πολλή δουλειά τα τμήματα θυρίδων των τραπεζών εκείνη την ημέρα και την επομένη Αλέξη.  

Ο Κεδίκογλου συνέχισε και χθες τα καθημερινά του συνήθη ψέμματα, οπότε δεν είχε τύχη για το βραβείο. Είναι λίαν προβλέψιμος.

Μετά ήταν η τιμητική του κ. Σταυρίδη. Θα τον θυμόσαστε αυτόν τον υποψήφιο του Τζήμερου, προ πάντων δε το προεκλογικό επεισόδιο με τον Τατσόπουλο, ο οποίος ως κοκκόρι απειλούσε να ραμφίσει τον Σταυρίδη που καθόταν απαθής μέχρις αναισθησίας και τον απολάμβανε. Τότε είχα απλώς πληροφορηθεί ότι ο κ. Σταυρίδης ήταν επιχειρηματίας πισινών [εκ του «πισίνα» και όχι «πισινός»]. Ακολούθως τον διόρισε η τριτοκομματική διοικητή της ΕΥΔΑΠ, ενόψει ιδιωτικοποιήσεως. Τί δουλειά έχει ένας επιτυχημένος, υποτίθεται, επιχειρηματίας με το Δημόσιο; Ανάγκη έχει; Μετά θυμήθηκα ότι ο τύπος είναι ειδικός επί των αποκρατικοποιήσεων, αφού έχει χειρισθεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αποκρατικοποίηση: ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Πολλή  ‘κονόμα εκεί. Αυτό θα πει τεχνοκράτης. Αλλά δεν άξιζε το χθεσινό βραβείο.

Άκουσα πάλι αλλοδαπούς που μιλάνε με καλά λόγια για τη χώρα μας, αφού έχουμε ανακτήσει επί τέλους την αξιοπιστία μας, να προτρέπουν τους κυβερνήτες μας να φορολογήσουν τους πλούσιους και να καταλογίζουν για το χάλι μας ευθύνες στην πλουτοκρατική ελίτ της χώρας. Απτό δείγμα: οι τροϊκανοί είπαν στον Στουρνάρα να μαζέψει τη διάταξη που ήθελε να ψηφισθεί για μείωση των προστίμων που προβλέπει ο νόμος για τη φορολόγηση των εγγεγραμμένων στη λίστα Lagarde και άλλες λίστες. Εντάξει ρε παλληκάρια, ευχαριστούμε, αλλά μήπως θα έπρεπε να το προχωρήσετε λίγο ακόμη το πράμα; Αφού θέλετε να συνεχισθεί το χαράτσι, γιατί δεν λέτε στον Στουρνάρα να ακυρώσει τη διάταξη του Βενιζέλου, με την οποία μειώνει κατά 60% το χαράτσι ακινήτων άνω των 1000μ2; Γιατί πρέπει να θωπεύει η διαπλοκή τον Βωβό, τον Αλαφούζο, τον Λάτση κ.λπ. και να ξεσκίζει τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος 50 μ2; Αφού ξέρετε τί τενεκέδες είναι οι δήθεν κυβερνώντες! Σεις δεν τους υποδείξατε την ύπαρξη κοινοτικών προγραμμάτων για τους ανέργους, τα οποία αγνοούσαν;

Θυμήθηκα και το άρθρο 37. Είναι αυτό που θα αποτελειώσει αύριο τις εργασιακές σχέσεις. Τί είχε πει λίγο πριν από την ψήφισή του η Λούκα στον Μπένι; Του είχε πει ότι δεν είναι η τρόικα που ζήτησε την ψήφιση του εν λόγω άρθρου, αλλά 3-4 επιχειρηματίες φίλοι του Μπένι. Το άρθρο ψηφίσθηκε και η Λούκα διεγράφη. Ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργων, στους οποίους θα προσφέρει τώρα εργασία το μεγαλοφυές εν τη ηλιθιότητί του σχέδιο ΠΑΣΟΚ.  Άρα, η τρόικα δεν είναι τόσο ανάλγητη όσο αυτό το χοντρογούρουνο και οι κλακαδόροι του.

Τείνω ειλικρινώς να πιστέψω ότι ούτε ο πολλαπλασιαστής ήταν λάθος του ΔΝΤ.  Μάλλον ήταν απαίτηση των εγχώριων αφεντικών τών «ηγετών» μας. Γι’ αυτό και οι «ηγέτες» μας κάνουν την πάπια.
Τελικά κάνουμε πλάκα ενθυμούμενοι τον Δήμο Σταρένιο να λέει με το γλοιώδες και μισοκακόμοιρο ύφος του το περίφημο «Οι Γερμανοί μάς αγαπούν, είναι φίλοι μας» στη γνωστή ταινία. Μπορεί οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί εν γένει να μην είναι φίλοι μας. Αλλά μήπως είναι πιο φίλοι μας από την κυβέρνηση, τους βουλευτές και όλο το σκυλολόι που ακόμη τρέφουμε;  

Πάντως, το χθεσινό βραβείο απένειμα διπλό με ανυπόκριτο ενθουσιασμό στο άθλιο σύστημα και στους εκπροσώπους του που έπαιρναν από την τσέπη μου τα ευρώ για να πληρώνουν τον μισθό των από ετών έγκλειστων στις φυλακές δολοφόνων του δημάρχου Παγγαίου, τον οποίον αυτά τα κτήνη εξόντωσαν, για να μην αποκαλύψει τη ρεμούλα τους.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη