4 Μαρ 2013

Σταμάτης Μαλέλης: « Ένιωθα κάθε μέρα να πεθαίνω… έπρεπε να τελειώνει αυτό..»


Παρόντες ήμασταν και εμείς του taxalia σε μια «διαφορετική» παρουσίαση βιβλίου από ότι συνήθως..και λέμε διαφορετική γιατί δεν πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ή κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο, αλλά για μια κατάθεση ψυχής από έναν άνθρωπο, (από τους λίγους), που δεν το νοιάζει να «τσαλακώσει» την εικόνα του.


«Το Τέρας κι Εγώ» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη μέσα από το οποίο περιγράφοντας προσωπικές του στιγμές και βιώματα, επιχειρεί να απομυθοποιήσει το «Τέρας» της σύγχρονης εποχής, την κατάθλιψη. 

«Ένας άνθρωπος φαινομενικά δυνατός, ένας άνθρωπος Διευθυντής Ειδήσεων που τον θεωρούσαν δυνατό, δεν ήταν, αδύναμος ήταν, ένιωθε κατάθλιψη… Ένιωθα  κάθε μέρα να πεθαίνω… έπρεπε να τελειώσει αυτό.. ή να πεθάνω ή να λυτρωθώ» 

Με αυτά τα λόγια, ο Σταμάτης Μαλέλης, περιγράφει την ιδιαιτερότητα της νόσου, πως δηλαδή καμία διάκριση, καμία υψηλή θέση και κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί να  δώσει χαρά,ικανοποίηση και ευτυχία εάν δεν προσδιορίσουμε και δε επιλύσουμε πρώτα τις εσωτερικές μας ανησυχίες και προβληματισμούς.  

«Ήθελα να ασχοληθώ με αυτή τη νόσο και να προσπαθήσω κι εγώ με τη βοήθεια και των ειδικών να καταπολεμήσουμε αυτή την ιστορία, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έγραψα το βιβλίό»

Κλείνοντας ο Σταμάτης Μαλέλης τόνισε:
«Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την κατάθλιψη..μιλήστε, απευθυνθείτε σε ειδικούς».

Την παρουσίαση πλαισίωσαν οι φίλοι του συγγραφέα, ο δημοσιογράφος και στιχουργός Κυριάκος Ντούμος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε, Σωτήρης Χατζάκης. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι βουλευτές Σ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης και η Έλενα Ράπτη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη