22 Μαρ 2013

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Ιβάν Σαββίδης στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ο ηγέτης των ομογενών από τις χώρες της πρ. Ε.Σ.Σ.Δ, κος Ιβάν Σαββίδης, είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησαν...
ο κος Ιβάν Σαββίδης, όπως στην προηγούμενη συνάντηση στην Αθήνα στις 18/01/2013, έθεσε και πάλι το ζήτημα για το ν. 4093/2012, που ορίζει πολύ άδικες προϋποθέσεις για την παροχή συντάξεων στους συμπατριώτες μας που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Ο κος Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι με τις διατάξεις του νόμου αυτού το σύνολο των υπερήλικων συμπατριωτών μας χάνουν την μοναδική νόμιμη πηγή επιβίωσης τους και τόνισε την ανάγκη για άμεση τροποποίηση άρθρων και σχετικών νόμων.
Οι γενικότερες προτάσεις του κου Ιβάν Σαββίδη για την αντιμετώπιση και λύση του ζητήματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο, που έθεσε υπόψη του κου Πρωθυπουργού, κρίθηκαν θετικές από μέρους του και υποσχέθηκε ότι θα τα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία για να μελετηθούν και στην συνέχεια να θέσουν υπόψη του τις τελικές προτάσεις τους.


Για τους Έλληνες των χωρών της πρ. Ε.Σ.Σ.Δ

Κυριάκος Ιορδανίδης
π. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΠ.Ε
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη