11 Μαρ 2013

Διευκρινίσεις παρακαλώ!

Μερικές διευκρινίσεις σχετικά με τους πολιτικούς γάμους Δήμαρχε!
Διάβασα πριν λίγο καιρό στο TAXALIA πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταργεί το παράβολο για τους πολιτικούς γάμους. Πολύ ωραία κίνηση, να βοηθηθούν και τα νέα ζευγάρια και κυρίως: άκρως επικοινωνιακή.

Στα ψιλά γράμματα ωστόσο...
ανέφερε η ανακοίνωση πως "το ζευγάρι που επιθυμεί να τελέσει πολιτικό γάμο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και δεν κάνει χρήση των δημοτικών αιθουσών για κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν υποχρεούται να πληρώσει παράβολο. Στην περίπτωση, όμως, που η τέλεση του γάμου πραγματοποιηθεί σε αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, τότε οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να πληρώσουν το παράβολο των 90€." 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου χρειάζονται δύο παράβολα των 15€. Ποια 90 ευρώ; Μήπως σχεδιάζετε τελικά να το αυξήσετε το παράβολο


Η αίθουσα Νερού όπου γίνονται οι γάμοι δεν είναι αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων; Και πού θα γίνονται οι γάμοι; Τι ώρα; Συνήθως πολιτικό γάμο κάνουν τα ζευγάρια που είτε δεν έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν θρησκευτικό είτε βιάζονται. Πώς χρεώνει την χρήση των αιθουσών; Όταν λέει  εργάσιμες ημέρες και ώρες τι εννοεί; Θα γίνονται δηλαδή γάμοι από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι; Και ούτως ή άλλως Τετάρτη μόνο γίνονται οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Διαβάζω επίσης σήμερα στην Καρφίτσα πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα εισηγηθεί την έκδοση τιμοκαταλόγου για την χρήση των αιθουσών του Δήμου. Σε λίγο θα χρεώσει μέχρι και τις γαμήλιες φωτογραφίες δίπλα στα συντριβάνια του δημαρχείου.
Αν έχει ανάγκη από έσοδα ο Δήμος τότε γιατί μείωσε τα δημοτικά τέλη; Επειδή ακουγόταν ωραία επικοινωνιακά; Και μπορεί να μείωσε τα δημοτικά τέλη αλλά μετά τις 8 το βράδυ σε πολλές περιοχές του Δήμου δεν τολμά να κυκλοφορήσει ψυχή από το σκοτάδι.

Θα παρακαλούσα τον κύριο Δήμαρχο τέτοιες λογικές του τύπου "να βγάλω από τη μύγα ξύγκι" να της κρατήσει για τις επιχειρήσεις του και να μην ξεχνάει πως ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πρωτίστως κοινωνικός. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουν και οι δημότες ποιες κινήσεις είναι ουσιαστικές και ποιες καθαρά επικοινωνιακές. 

ΚΝ


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη