8 Μαρ 2013

Λεωφορείο του «απαρτχάιντ» για τους Παλαιστινίους

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις της ισραηλινής κατοχής. Στις αρχές της βδομάδας, εγκαινιάστηκε «ξεχωριστή» λεωφορειακή γραμμή από τη Δ. Οχθη προς το Ισραήλ για τους Παλαιστινίους που έχουν «άδεια εργασίας» και «εισόδου» στο Ισραήλ, έτσι ώστε να μη συγχρωτίζονται στα λεωφορεία της γραμμής που χρησιμοποιούν και οι...
έποικοι.
Η Παλαιστινιακή Αρχή έκανε λόγο για «βαθιά ρατσιστικό μέτρο», ενώ και η Ενωση Παλαιστινίων Εργατών καταδίκασε την απόφαση. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και ισραηλινές οργανώσεις δικαιωμάτων που καταγγέλλουν το μέτρο ως αντίστοιχο του «απαρτχάιντ». Η ισραηλινή κυβέρνηση, από την άλλη, υποστηρίζει ότι «πρόκειται απλώς για διευκόλυνση των εργαζόμενων Παλαιστινίων».
Το μέτρο προωθήθηκε από δημάρχους εποικισμών, όπως είπαν, «για λόγους ασφαλείας». Χτες, δύο λεωφορεία της γραμμής πυρπολήθηκαν στην ισραηλινο-αραβική πόλη Κφαρ Κάσεμ, κοντά στην πράσινη γραμμή. Οι ισραηλινές αρχές δεν έκαναν, μέχρι χτες το απόγευμα, ανακοινώσεις για την ταυτότητα των δραστών.

Εξοργισμένοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπιρ Ζάιτ της Δ. Οχθης ματαίωσαν με διαμαρτυρίες εκεί προγραμματισμένη ομιλία του Βρετανού προξένου με θέμα τη βρετανική οπτική για την ειρηνευτική διαδικασία, καταγγέλλοντας τη στάση του Λονδίνου ως μεροληπτική υπέρ της ισραηλινής κατοχής.

δημοσιεύθηκε στις  6 Μάρτίου 2013
πηγη  rizospastis.gr
ugly loser
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη