8 Μαρ 2013

Οι μπαγιάτηδες δε θέλουν το μετρό...

Είναι αλήθεια και πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε...
Οι βέροι Θεσσαλονικείς, οι παλιοί κάτοικοι, οι γνωστοί και ως "μπαγιάτηδες" δε θέλουν το μετρό. Επειδή αυτό θα φέρνει περισσότερους "ξένους" και πιο εύκολα στην πόλη "τους"...
Αυτή είναι η...
αλήθεια...
Και σ αυτήν την αλήθεια οφείλονται οι αντιδράσεις τους απέναντι στο μετρό, που τώρα εξελίσσονται και κορυφώνονται με αφορμή (είναι μόνο αφορμή!) την εύρεση αρχαιοτήτων...
Στην πραγματικότητα αυτή η ιδιότυπη "άρχουσα τάξη" της πόλης δεν θέλει και δεν ήθελε ποτέ να αλλάξει τίποτε στο ιστορική κέντρο της Θεσσαλονίκης...
Για ποιον άλλον άραγε λόγο οι μπαγιάτηδες ξεσηκώνονται και αντιδρούν όταν προκύπτει κάποια σοβαρή παρέμβαση στο κέντρο; Το κάνουν οι άνθρωποι αυτοί γιατί ακολουθούν με φανατική προσήλωση δύο ιχυρότατους πυλώνες νοοτροπίας: δεν ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση όλων ημών των υπολοίπων και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στη γειτονιά τους! Θέλουν να παραδώσουν στους πρίγκηπες και τις πριγκήπισσες τέκνα τους την πόλη όπως ακριβώς την παρέλαβαν αυτοί από τους επίσης πορφυρογέννητους γονείς τους!
Γι' αυτό ξεσηκώθηκαν στην επέκταση της παραλίας κι ας με αυτήν την επέκταση θα λυνόταν δια παντός το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου!
Γι' αυτό ξεσηκώθηκαν για το μετρό και το πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις, προτείνοντας την ανεδαφική λύση του τραμ...
Γι' αυτό ξεσηλώθηκαν για την υποθαλάσσια, την οποία και τελικά κατόρθωσαν να ακυρώσουν, κάτι που ζημίωσε όλους μας κατά 300 εκ. ευρώ, τα οποία εμείς πληρώσαμε στον εργολάβο!
Γι' αυτό και ξεσηκώθηκαν για τη νέα παραλία, προσφεύγοντας ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το επιχείρημα ότι το έργο επηρεάζει το μικροκλίμα!!!
Φίλοι "Βλάχοι" μην ξεγιελιέστε... Οι άνθρωποι αυτοί δε μας θέλουν στην πόλη τους!
Γι' αυτό και λυσομανάνε μπροστά σε κάθε έργο που θα κάνει τη δική μας τη ζωή πιο εύκολη!
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την πρόσφατη σύγκρουση στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό. Εκεί οι "Μπαγιάτηδες" βρήκαν το νέο λαμπρό πεδίον δόξης.
Εκεί βρήκαν ως συμμάχους τους αρχαιολόγους, που στην υπόθεση αυτή δεν βλέπουν ένα έργο που θα βελτιώσει την πόλη αλλά νέο κύκλο εργασιών, νέα διδακτορικά, νέα κονδύλια!
Σύμμαχοι φυσικά είναι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι που δεν χάνουν καμία ευκαιρία να αντιδρούν ώστε να εμφανίζονται ως προστάτες των πολιτών!
Τα ευρήματα φυσικά και είναι σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να διασωθούν, μέσω της μοναδικής πρότασης που αναδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες, δηλαδή της μεταφοράς σε άλλο χώρο.
Να μην καταστραφούν οι αρχαιότητες, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Αλλά ταυτόχρονα αυτές να μην καταστρέψουν με τη σειρά τους άλλα στοιχεία όπως το έργο που ταυτίζεται με την εξυπηρέτηση των πολιτών...

Ν.Φ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη