11 Μαρ 2013

Η ανάλυση για την κρίση που κέρδισε τις εντυπώσεις

Μπορεί η ομιλία Σαμαρά να ήταν αυτή στην οποία οι κάμερες των δημοσιογράφων επικεντρώθηκαν, ωστόσο στην Πολιτική Επιτροπή αξιοσημείωτη ήταν και η ομιλία του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μάλιστα, κέρδισε τις εντυπώσεις με την ανάλυση για την κρίση που έκανε τοποθετώντας από τη μία πλευρά την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά και από την άλλη το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στις εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Παπαμιμίκος τόνισε σ'εκείνο το σημείο:

"Υπάρχουν δύο τρόποι να βιώσει κανείς μια κρίση: Ο ένας που ακολουθούν κάποιος είναι να παγώσει από το φόβο, να μην αντιδράσει. Να θεωρήσει αναπόφευκτες τις συνέπειες και να τις αντιμετωπίσει μοιρολατρικά. Ή να μπει σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι απόδοσης ευθυνών, νομίζοντας πως έτσι ξορκίζει τις ενοχές, ενώ ταυτόχρονα να μην αναλαμβάνει καμία. Να δείχνει το πρόβλημα και να μην λέει τίποτε για τη λύση. Να γυρνάει το μαχαίρι στην πληγή και να αισθάνεται δικαιωμένος, επειδή προκλήθηκε. πόνος. Να τρέφεται δηλαδή από τη δυστυχία. Να μιλά για το μέλλον και να είναι κολλημένος στο παρελθόν. Να είναι νέος, να μιλά για το νέο και να χρησιμοποιεί τις πιο γερασμένες και πιο αρτηριοσκληρωτικές πρακτικές. Να περιφέρει φαντάσματα, μιλώντας για ζωή.

Ο άλλος τρόπος είναι να καταλάβεις πολύ γρήγορα ότι τα πράγματα άλλαξαν. Να κοιτάξεις πίσω σου με γενναιότητα, ώστε να δεις τα λάθη σου και να διδαχθείς από αυτά και να μην τα επαναλάβεις.
Να αποτιμήσεις την κατάσταση, για να διακρίνεις και τους κινδύνους και τις ευκαιρίες. Να καταλάβεις και τις αδυναμίες σου και τα δυνατά σου στοιχεία. Για να μπορέσεις να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα. Να πάρεις αποφάσεις. Να πιστέψεις στις δυνάμεις σου. Να προχωρήσεις. Με αλληλεγγύη, αλλά και με αίσθημα καθήκοντος. Μόνον έτσι τρέφεται και πραγματώνεται η Ελπίδα."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη