12 Μαρ 2013

Αρβανιτόπουλος: λένε ψέματα και λαικίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ


Μετά από 4 μήνες διαβούλευσης για το Σχέδιο «Αθηνά», στην οποία συμμετείχαν όλα τα Ιδρύματα της χώρας, αλλά και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του ..
Προέδρου του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του διαβούλευση. Kαι εκτός από την ουσιαστική ανυπαρξία συγκεκριμένης πρότασης για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη, οι περισσότερες ώρες

αναλώθηκαν στην δήθεν ανάθεση μιας μελέτης σε εταιρεία που ανήκει σε κάποιο ΙΕΚ.
Στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο, αξίζει να υπογραμμιστούν τρία ζητήματα:

1. Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν αφορά στην εκπόνηση του «Σχεδίου Αθηνά». Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού, γεωπληροφοριακού συστήματος απεικόνισης και συσχέτισης στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν υπήρξε καμία απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης.

 2. Aνάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων «E.E.O. Group A.E.» με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για το Eθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Eπαγγελματικής Eκπαίδευσης και Kατάρτισης (EΣΣEEKA), από το 2010 και για την περίοδο 2010-2015.

 3. Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Eλλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου». .

 Εστω και τώρα στο παραπέντε καλο θα ήταν να ανασκεύασουν όσοι λειτουργούν με μικροπολιτικά συμφέροντα, τακτικές και λαϊκισμούς
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη