Η κατακρήμνιση ενός ειδώλου

15 Μαρ 2013

Από χτες κάνει το γύρο του διαδικτύου ο καυγάς του Κώστα Βαξεβάνη με τον Άδωνη Γεωργιάδη. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ανεβεί πάρα πολύ στη εκτίμησή μου από τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Βενιζέλου σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, έδειξε θάρρος και με στοιχεία κόλλησε στον τοίχο τον Ευάγγελο ο οποίο έμεινε να ψελλίζει ανοησίες για τα όσα τάχα γνωρίζει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Και όντως γνωρίζει αλλά από την ανάποδη. 

                                                Της Κατερίνας Νικολάου

Μάλιστα τότε πήγε να εκβιάσει τον δημοσιογράφο με ανάρτηση των πόθεν έσχες των δημοσιογράφων και μετά του έκανε έναν τεράστιο πόλεμο σε σχέση με την εκπομπή του στην κρατική τηλεόραση "Το κουτί της Πανδώρας". (Δείτε από το 3:18)
Πώς όμως από εκείνο το σεμνό δημοσιογράφο που έχει όμως θάρρος φτάσαμε σε έναν άνθρωπο αγενή και θρασύ δεν μπορώ να καταλάβω.
Γιατί άλλο πράγμα είναι η πολιτική και η δημοσιογραφική διαφωνία, απόσταση ακόμα και επίθεση κι άλλο πράγμα η προσωπική απαξίωση οποιουδήποτε ανθρώπου όποιος κι αν είναι αυτός.

Ο διάλογος (αν αληθεύει φυσικά) όπως αναπαράχθηκε είναι ο εξής:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο.
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ναι γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε. Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενές που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Πες τα αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες.
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Κάνε μου τη χάρη τώρα.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και το μπουμπούκος μην το ξαναπεις. Θα σου κάνω και γι’αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα.
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι.
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το τουίτ που σου έκανα χθες είχε εκατό retweet.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Γι’αυτό.
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις. Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ¨Έχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες.
Πώς από έναν προσωπικό χαρακτηρισμό που ζήτησε ο βουλευτής να μην χρησιμοποιείται, φτάσαμε σε μια κρίση αλαζονείας για το πόσα retweet είχε μια ανάρτηση στο twitter και μια προσωπική προσβολή για το επάγγελμα ενός ανθρώπου δεν το κατάλαβα. Μου έμεινε όμως μια εικόνα ενός ανθρώπου αγενούς και επηρμένου που πιστεύει ότι έχει πιάσει τον παπά ας μην πω από που. 
Κρίμα κύριε Βαξεβάνη. Για πολλούς νέους δημοσιογράφους σαν εμένα υπήρξατε είδωλο. Μόλις τελέστηκε η αποκαθήλωσή σας. Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη