29 Μαρ 2013

Ποιά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καταγγέλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Για καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων 
Σε συνέχεια των ενεργειών του ΣΩΜΑΤΕΙΌΥ μας, τον μοναδικό εκπρόσωπο του κλάδου στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καταγγέλλουμε:

1. τους Ξενοδόχους/ Ξενοδοχεία ΕΓΝΑΤΙΑ PALACE, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΑΙΓΑΙΟΝ, EL GRECO, ΝΕΦΕΛΗ, PORTO PALACE, κ.α. καθώς παρά την πρόσφατα υπογεγραμμένη ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Ιούλιος 2012), που προβλέπει μείωση κατά 15% του βασικού μισθού και όλων των επιδομάτων, με ισχύ μέχρι την 31/12/2013, δυστυχώς, μη σεβόμενοι ούτε την υπογραφή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ (Π.Ο.Ξ), ζητούν επιπλέον μειώσεις κατά 10-12%, εκβιάζοντας τους συναδέλφους με απολύσεις και κλείσιμο των ξενοδοχείων. Καλούμε τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κο. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ να παρέμβει στα μέλη της Ένωσης ώστε να εφαρμοστεί η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , η οποία φέρει και τη δική του υπογραφή.

2. την απαράδεκτη τακτική των ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, που συνεχίζουν αδικαιολόγητα να έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους για διάστημα 2-8 μηνών ανάλογα. Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΣΤΟΡΙΑ, ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ, AVALON κ.α. για τα οποία έχει γίνει επίσημη καταγγελία, από το ΣΩΜΑΤΕΊΟ στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

3. Το 90% των ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ που δεν καταβάλλει παρανόμως το ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ παρά την επίσημη θέση – απόφαση της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε καταγγελία μας.

Οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, σήμερα, ζητούν την κατάργηση και αυτού του επιδόματος που κατακτήθηκε με αγώνες του κλάδου, παρά τις συνεχόμενες αποφάσεις της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το ΕΠΙΔΟΜΑ Δ.Ε.Θ.
Σημειώνουμε ότι, οι κλαδικές εκθέσεις αυξάνονται κατά έτος καθώς το 2010 διοργανώθηκαν 12 εκθέσεις, το 2011 15 και το 2012, 16 με χιλιάδες επισκέπτες.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και όλων των υπευθύνων , επιβάλλοντας τους νόμους και τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ δεν συμμορφώνονται.

Η πόλη μας, ως γνωστό, είναι ελκυστικός προορισμός για τουρισμό, σχολικές εκδρομές, συνέδρια, νοσοκομεία (ΛΙΒΥΟΙ κλπ.) και δυστυχώς οι ενέργειες ανάπτυξης των παραπάνω είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Είναι καιρός να σταματήσει ο εργαζόμενος να αποτελεί το εύκολο θύμα και να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους αυτοί που πρέπει...

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Διαφορετικά θα μας βρουν όλοι απέναντί τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματεάς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΣΙΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη