4 Μαρ 2013

Πώς επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους;


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κόσμος είναι γεμάτος κρυμμένα αφροδισιακά που μπορούν να ρίξουν στην αγκαλιά σας και τον πιο αδιάφορο σύντροφο. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα
αφροδισιακά;
Φόβος
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το σώμα μας εξαπατάται όλη την ώρα. Για παράδειγμα, αν ξαφνικά τρομάξετε, ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά. Συγκεκριμένα, μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία ή τρέμουλο στα χέρια, αισθήματα παρόμοια με αυτά που νιώθουμε όταν βλέπουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι, αν ένας άνδρας δει μια γυναίκα σε επικίνδυνο μέρος ή αν δει κάτι άλλο που τον τρομάζει, η γυναίκα αυτή φαίνεται πολύ πιο ελκυστική στα μάτια του και είναι πιο πιθανό να του κολλήσει στη μνήμη.
Φανταστείτε τους δυο σας να παρακολουθείτε μια ρομαντική δραματική ταινία. Ξαφνικά, σε μια θλιβερή σκηνή, η γυναίκα δακρύζει. Μια αντρική αγκαλιά μπορεί να την ηρεμήσει, την ίδια στιγμή όμως τα επίπεδα της τεστοστερόνης του άντρα έχουν μειωθεί δραματικά. Αυτό σημαίνει ότι τα δάκρυα των γυναικών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανδρική λίμπιντο.
Οι ερευνητές συνδέουν το φαινόμενο με την έναρξη της εξέλιξης. Κατά την άποψή τους, όταν ο πρωτόγονος άνθρωπος δεν ήταν ακόμη σε θέση να εκφράσει με λόγια τα συναισθήματά του, τα δάκρυα σήμαιναν «όχι» ή «όχι τώρα».
Κόκκινο χρώμα
Πριν από μερικά χρόνια, ερευνητές διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο διάφοροι άντρες έβλεπαν φωτογραφίες γυναικών. Στο πείραμα αυτό, πολλές από τις φωτογραφίες των γυναικών ήταν ίδιες μεταξύ τους, με τη διαφορά ότι είχε αλλάξει με τη βοήθεια υπολογιστή το χρώμα του ρούχου που φορούσαν. Αποδείχτηκε ότι οι άντρες έβρισκαν πιο έξυπνες και πιο ελκυστικές τις γυναίκες που ήταν ντυμένες στα κόκκινα.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι και οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στο κόκκινο χρώμα, όπως οι άντρες. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν το ίδιο πείραμα με γυναίκες που έβλεπαν φωτογραφίες αντρών. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το κόκκινο κέρδισε. Οι επιστήμονες εξήγησαν το φαινόμενο αυτό λίγο διαφορετικά για τις γυναίκες. Το κόκκινο χρώμα συνδέεται με την επιθετικότητα και οι γυναίκες έχουν την τάση να κοιτάζουν άνδρες ντυμένους στα κόκκινα θεωρώντας τους ισχυρούς, δυναμικούς, επιτυχημένους και σέξι.
Αφτιά και ώμοι
Το τι θα νιώσετε ή δεν θα νιώσετε για κάποιο σύντροφό σας εξαρτάται από ποια πλευρά θα έρθει προς το μέρος σας. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι θα σας αρέσει περισσότερο ένας σύντροφος που θα έρθει στα δεξιά σας και θα αγγίξει απαλά το χέρι σας. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας είναι υπεύθυνο για τις λεκτικές πληροφορίες και τη μεταφορά των θετικών συναισθημάτων, ενώ το δεξί είναι υπεύθυνο για τα μη-λεκτικά ερεθίσματα και τη μεταφορά των αρνητικών συναισθημάτων. Συνεπώς, οι πληροφορίες που εκπέμπονται στο αριστερό αφτί, αποκωδικοποιούνται από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Οι ερευνητές δεν αρνούνται ότι στην αρχή μιας ρομαντικής σχέσης, πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα, αργότερα όμως, πιο πιθανό είναι μια γυναίκα να συμφωνήσει να πάει στον κινηματογράφο με τον σύζυγό της, αν αυτός της το πρότεινε ερχόμενος από τα αριστερά της, παρά το γεγονός ότι η πρώτη της αντίδραση μπορεί να ήταν αρνητική.
Στο μεταξύ, Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που χόρευαν με κάποιον άγνωστο άντρα σε ένα κλαμπ, του έδωσαν τον αριθμό του τηλεφώνου τους όταν ο άντρας τις έχει αγγίξει κατά λάθος ή έχει έρθει σε επαφή με τον ώμο τους. Όταν οι γυναίκες κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί το έκαναν, δεν έκρυψαν ότι αισθάνθηκαν μια δύναμη, μια ένταση και μια σωματική έλξη για τον άντρα αυτό.
Γεύση του φιλιού
Πολύ σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου παίζει μια ομάδα χρωμοσωμάτων, που ονομάζεται Μείζον Σύμπλεγμα Ιστοσυμβατότητας (MHC). Συγκεκριμένα, όταν βλέπουμε και ψάχνουμε τον κατάλληλο σύντροφο, αυτό το σύμπλεγμα αποτελεί συνήθως αποφασιστικό παράγοντα επιλογής. Πρόκειται για μια μαγική χημεία που οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν, να αντιμετωπίσουν ή να νικήσουν. Ωστόσο, ο μηχανισμός δράσης του MHC καμία σχέση δεν έχει με το ρομαντισμό.
Στην πραγματικότητα, το MHC είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση ότι το ανθρώπινο σώμα καταπολεμά τις λοιμώξεις. Αν επιλέξετε ένα σύντροφο με MHC παρόμοιο με το δικό σας, οι πιθανότητες να κάνετε μαζί ένα παιδί είναι ελάχιστες. Αν οι τιμές του δικού σας MHC και του συντρόφου σας διαφέρουν κατά πολύ, ο μελλοντικός απόγονός σας θα κληρονομήσει ένα σχεδόν τέλειο ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η οσμή του MHC είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου από μια γυναίκα. Ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον υποψήφιο, το σώμα του παρτενέρ σας θα σας ενημερώσει για το πιθανό μελλοντικό παιδί σας. Πώς γίνεται;
Το MHC είναι φερομόνες και σάλιο. Για να μάθετε αν σας ταιριάζει κάποιος σύντροφος, θα πρέπει να μυρίζει από μακριά και να δοκιμάσετε τη γεύση του σάλιου του. Με άλλα λόγια, το φιλί μεταδίδει τα απαραίτητα χημικά στοιχεία και καταλαβαίνετε αν η αίσθησή του είναι σωστή για εσάς και το σύντροφό σας.
Αντισυλληπτικά χάπια
Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, κατά κάποιο τρόπο το σώμα της είναι αυτό που αποφασίζει, ως αποτέλεσμα μιας καλύτερης και διαφορετικής τακτικής. Τα αντισυλληπτικά είναι χάπια που χρησιμοποιούνται για να πείσουν το σώμα ότι η γυναίκα δεν θέλει να μείνει έγκυος. Συγκεκριμένα, όταν μια γυναίκα παίρνει αντισυλληπτικά χάπια, προτιμά άντρες με παρόμοιο MHC. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους ερευνητές, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εξηγηθούν τα υψηλά ποσοστά των διαζυγίων: οι άνθρωποι μπορεί να είναι μαζί για χρόνια, θεωρώντας ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, ενώ στην πραγματικότητα, οι τιμές του MHC τους είναι παρόμοιες. Κάποτε αποφασίζουν ότι είναι καιρός να κάνουν ένα παιδί, σταματούν να χρησιμοποιούν το χάπι, γονιμοποιούν και μετά… χωρίζουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη