25 Μαρ 2013

FYROM: Σαρώνουν στις δημοτικές εκλογές οι ακραίοι του Γκρούεφσκι

Σάρωσε στις δημοτικές εκλογές της FYROM, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, κερδίζοντας σε 54 δήμους σε σύνολο 81, έναντι μόλις..
7 δήμων που κέρδισε το αντιπολιτευόμενο SDSM του Τσερβένκοφσκι. 12 δημάρχους εξέλεξε το "Αλβανικό" κόμμα, ενώ από ένα δήμο κέρδισαν μικρότερα μειονοτικά κόμματα (Σέρβων, Ρομά, Τούρκων) και δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Στην πόλη των Σκοπίων, η καταμέτρηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 90,11% των εκλογικών τμημάτων και ο Δήμαρχος του VMRO και οραματιστής του γνωστού κιτς αρχαιολατρικού μετασχηματισμού της πόλης Kotze Trajanovski, συγκεντρώνει το 49,41% και άνευ απροόπτου θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στο δεύτερο γύρο, στον οποίο θα κερδίσει άνετα ξανά.

Υπενθυμίζουμε ότι στη FYROM οι δημοτικές εκλογές έχουν έντονα κομματικό χρώμα και όλοι οι υποψήφιοι έχουν κομματική "ταμπέλα".

"Μάθημα για τον Τσερβένκοφσκι" χαρακτήρισε την εκλογική συντριβή του σοσιαλιστικού κόμματος SDSM, ο Πρωθυπουργός της FYROM, o οποίος εκτίμησε ότι η καριέρα του προέδρου του SDSM "έχει τελειώσει".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη