20 Απρ 2013

Έλληνες έκτισαν εκκλησία στην Αμερική, 1.000 χρόνια πριν πάει ο Κολόμβος

Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία , η οποία..
μάλιστα είναι Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1530 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές… τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο.


Η εντυπωσιακή είδηση, έκανε το γύρο του διαδικτύου στις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια και συνεχίζει να αναπαράγεται από κάποιους. Στο site των ahepan's (http://www.ahepa.org/uploads/pdf/aa_54.pdf) ανέβηκε η μελέτη του ...historical detective John Gallager που βλέπετε παραπάνω.

Φυσικά ακολούθησε ο αντίλογος, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://orthodoxhistory.org/2012/08/02/a-5th-century-greek-church-in-connecticut-nope/
Ο συντάκτης της απάντησης, λέει ότι τηλεφώνησε στο χωριό που υποτίθεται ότι βρέθηκε η εκκλησία και κανείς δεν ήξερε τίποτε, αμφισβητεί τη γνησιότητα των φωτογραφιών, αλλά και την ύπαρξη του John Gallager , αφού στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας, που υποτίθεται ότι εργάζεται, δεν τον ήξερε κανείς.
Πρόκειται μάλλον για μια μεγαλοπρεπή ...μούφα. Έχουν και στην Αμερική Λιακόπουλους...

taxalia.blogspot.com  / 20-4-2013

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη