11 Απρ 2013

Κατασχέθηκαν πάνω από 176.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα


-Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. 


-Κατασχέθηκαν συνολικά (176.632) λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Συνελήφθησαν έπειτα από πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Εξακρίβωσης Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός και 24χρονος αλλοδαπός, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων «Περί Τελωνειακού Κώδικα», «Περί όπλων», «Περί Ναρκωτικών» και για «Υπόθαλψη εγκληματία».


Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου στην ανωτέρω περιοχή από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, στην οποία διαμένει και ο 24χρονος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (176.632) λαθραία πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ήταν συσκευασμένα και τοποθετημένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο της οικίας. 

Επίσης, στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε οκτώ (8) φυσίγγια, δέκα (10) ναρκωτικά δισκία και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. 
Επιπλέον, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και επτά (7) μηνών και χρηματική ποινή 600.000 ευρώ, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη