29 Απρ 2013

35 ευρώ το μήνα σε φαντάρους παιδιά τρίτεκνων οικογενειών

Επιτέλους, βρέθηκαν και κάποιοι που ενδιαφέρονται για τους οπλίτες. Καλές είναι οι τιμητικές άδειες και όλες οι άνευ κόστους διαταγές, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή, οι οπλίτες να έχουν και..
κάποιες απολαβές. Οι καιροί σίγουρα είναι δύσκολοι, αλλά κινήσεις ενίσχυσης των αποζημιώσεων των οπλιτών θα πρέπει να τις επικροτούμε και να τις αποδεχόμαστε θετικά.

Λέγεται λοιπόν ότι, θα καταβάλλεται μηνιαίως στους άγαμους οπλίτες - που είναι τέκνα τρίτεκνων οικογενειών - το ποσό των 35€, εάν οι γονείς τους έχουν αποκτήσει την πολυτεκνική ιδιότητα. Θα μου πείτε ότι, αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κόστος διαβίωσης ενός ατόμου. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά από την άλλη οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι, είναι μία κίνηση με έντονο συμβολισμό (!!!) και ότι η μέριμνα για το προσωπικό αποτελεί μία απο τις κύριες προσπάθειες.

Πάντως, οι πληροφορίες μας, λένε πως έχει αποφευχθεί η γραφειοκρατεία και έτσι οι οπλίτες, θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα με την κατάθεση στην Υπηρεσία τους ενός πιστοποιητικού της οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από ένα πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Μακάρι, να βλέπαμε κι άλλες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, κι ας είναι έστω και πεπερασμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη