13 Απρ 2013

Μάνος Ξυδούς: 3 χρόνια χωρίς τον μεγάλο καλλιτέχνη


Ενας δημιουργός που μας αποχαιρέτησε στην κυριολεξία πάνω στη σκηνή, καθώς εν μέσω πρόβας "έφυγε ένα βράδυ από δω"
15 Μαΐου 1953 - 13 Απριλίου 2010.
Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την ημέρα (13 Απριλίου 2010) που ο συνθέτης, στιχουργός και ...
τραγουδιστής Μάνος Ξυδούς, ταξίδεψε για πάντα προς την αιωνιότητα, στα 57 του χρόνια.

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Αναργύρους και ενώ αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ η αρχική του εργασιακή απασχόληση ήταν ως DJ στο κλαμπ Καρυάτιδες στην Πλάκα, στη συνέχεια στην δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως πωλητής και στη συνέχεια ως Marketing Director
Για δύο χρόνια (1984-1986) διατηρούσε το γκρουπ Dreamer and the Full Moon, ενώ το 1989, εποχή EMI, συναντήθηκε με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, και έτσι δημιουργήθηκε η μπάντα των Πυξ Λαξ.


"Οταν θα φύγω ένα βράδυ από 'δω"  ήταν ο τίτλος της δισκογραφικής
δουλειάς του Μάνου Ξυδούς που κυκλοφορόρησε από 23/06/10 στα δισκοπωλεία.

Λίγο πριν «φύγει» ξαφνικά από κοντά μας ο Μάνος Ξυδούς, ήταν στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο του άλμπουμ. Μετά το τραγικό γεγονός, ο δίσκος έμεινε στη μέση.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, νιώθοντας την ανάγκη να τον ολοκληρώσουν και με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του, φώναξαν αδελφικούς φίλους του Μάνου Ξυδού για να τραγουδήσουν, έτσι ώστε αυτό το υλικό να τύχει της καλύτερης δυνατής παρουσίασης, πράγμα που έγινε.
Ακούστε το τραγούδι


Συμμετέχουν: Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μύρων Στρατής, κ.α.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη