17 Απρ 2013

AMCO:Νέα αρχή για την εταιρεία των αδελφών Αμβροσιάδου

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της ανοίγει πλέον η εταιρεία AMCO Β. Αμβροσιάδου και ΣΙΑ, υπό τη νέα της διοίκηση (των αδελφών Αμβροσιάδου, θυγατέρων του ιδρυτή της, Ιωάννη Αμβροσιάδη, που την καθιέρωσε στον χώρο των ειδών υγιεινής στη Βόρεια Ελλάδα). Πλέον, το...
όραμα του πατέρα τους συνεχίζουν οι κόρες του, οι οποίες έχουν διαγράψει μέχρι σήμερα σημαντική πορεία σε άλλους κλάδους της επιχειρηματικής και επιστημονικής ζωής: η Βίβιαν Αμβροσιάδου στο τιμόνι της επιχείρησης, στη Θεσσαλονίκη, συνεπικουρούμενη από την τεχνογνωσία και τις δυνάμεις της αδελφής της,Έλενας, από το εξωτερικό, θα συνεχίσει τη δραστηριότητα τής AMCO, παρά την οικονομική συγκυρία.
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Με βάση πρόσφατη δικαστική απόφαση, η ανάκληση της προηγούμενης διοίκησης από την Έλενα και τη Βίβιαν Αμβροσιάδου υπήρξε νόμιμη -εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει στην περίοδο από τις 22.10.2012 και εφεξής.
Όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, με τους οποίους συνομίλησε η «Μ», «η ανάκληση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αναβίωση της νόμιμης διαχειρίσεως, που ασκείται εφεξής από όλες τις εταίρους από κοινού. Παράλληλα, η καταγγελία της εταιρείας από την προηγούμενη διοίκηση θεωρείται άκυρη, διότι το καταστατικό αποκλείει για όλους τους εταίρους την καταγγελία: επομένως, η εταιρεία δεν έχει τεθεί υπό εκκαθάριση και, άρα, απορρίπτεται το κύριο αίτημα της αντιδίκου, που ήταν ο διορισμός εκκαθαριστή».
Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, εξηγούν στη «Μ» νομικοί κύκλοι, η προηγούμενη διοίκηση δεν έχει αποχωρήσει από την επιχείρηση, διότι η καταγγελία της δεν μπορεί να μετατραπεί σε δήλωση εξόδου από την εταιρεία: λόγω, ωστόσο, των διαφωνιών των εταίρων, ορίζεται τρίτο πρόσωπο ως προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, από τον κατάλογο των οικονομολόγων-λογιστών του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης -και όχι κάποιος από τους προταθέντες από την απελθούσα διοίκηση.
«ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» Όπως δηλώνει η ίδια η Βίβιαν Αμβροσιάδου, «με μεράκι για τον κλάδο, με πίστη στην ποιότητα των προϊόντων, με άμεση και σωστή εξυπηρέτηση και με έμφαση στην καινοτομία στα προϊόντα, αλλά και στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, η AMCO κάνει μια νέα αρχή: η ανανέωση παντού -στην προσέγγιση και υποστήριξη των πελατών, στα συστήματα αποθήκης, προμηθειών και παραδόσεων, αλλά κυρίως στην αντίληψη διοίκησης- ανοίγει μια νέα σελίδα για την AMCO, αλλά και για όλο τον κλάδο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη