15 Απρ 2013

Το σύστημα Μπουτάρη

Πρέπει να το ξέρεις, για να κερδίζεις πάντα. Λοιπόν:
Σύστημα Μπουτάρη (εμπνευσμένο από τον Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μπουτάρη) είναι:

1) Όταν είσαι στην απέξω, υπόσχεσαι τα πάντα. Δεν κοστίζει τίποτε και αρέσει στον κόσμο.
2) Μαλώνεις με όλους βρίζοντάς τους χυδαία, τάχαμου είσαι "άνετος" και δεν κολλώνεις. Πηγαίνεις στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και λες "είμαι πιό ΠΑΣΟΚ από κάποιους εδώ μέσα". Αν πέσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, κολλάς σε άλλο κόμμα. Άμα δεν σε παίζει άλλο κόμμα, το παίζεις "αυτοδιοικητικός"
3) Όταν βγείς, αρχίζουν όλοι να περιμένουν τις εξαγγελίες σου. Τότε, τονίζεις τα εύκολα (παρελάσεις gay, προσευχές μουσουλμάνων, μικροεκδηλώσεις και φεστιβάλ της πλάκας κλπ). Με τα δύσκολα (καθαριότητα, παραεμπόριο, κυκλοφοριακό κλπ), πετάς το μπαλάκι σε άλλους! Αυτό είναι το κρισιμότερο σημείο! Όπου βρίσκεις δυσκολία λες "αυτό είναι δουλειά αλλουνού".
4) Τα βρίσκεις σιγά-σιγά με όσους έχεις μαλώσει, όταν βλέπεις ότι δεν σε παίρνει. Έτσι, λες ας πούμε στους Πόντιους, που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπακούσουν και να μην τιμήσουν τη "γενοκτονία" στην Πλ.Αγίας Σοφίας, ότι "τα βρήκες μαζί τους". Και αναγγέλεις ότι θα παςμ στις 15 Αυγούστου 2013 στην Παναγία Σουμελά, οπότε κερδίζεις εντυπώσεις και νέες συμμαχίες, για να παραμείνεις στο παιχνίδι.

Με μια λέξη, σύστημα Μπουτάρη είναι "γαβγίζω πολύ εκεί που με παίρνει, καθόλου εκεί που υπάρχει κίνδυνος και όπου βλέπω ότι δεν κάνω αυτό που υποσχέθηκα, λέω ότι δεν είναι δική μου δουλειά. Είσαι πρώτος στο φαί και τελευταίος στο ξύλο. Μπροστά σε κάθε νίκη, κρύβεσαι σε κάθε δυσκολία". Απλά πράγματα δηλαδή.

Σε περίπτωση που κάποιος περίεργος σκεφτεί την απλή ερώτηση: "και καλά, αφού δεν είναι δική σου δουλειά, γιατί ανέδειξες αυτά τα θέματα προεκλογικά;" ρίχνεις ένα "σιχτίρι" και ξεμπερδεύεις.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη