14 Απρ 2013

Ο ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ και ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ !!

του Βλάση Γωγούση

Είδα πριν λίγο φίλοι αναγνώστες ένα VIDEO που δεν με εξέπληξε μεν, με εξόργισε όμως και με αηδίασε :

Είδα τον Πρύτανη ( ή Πρόεδρο) του ΤΕΙ Πατρών να τον προπηλακίζουν και να τον βρίζουν - μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών , σπουδαστές του ιδρύματος ήτανε - κι` αυτός όχι μόνο να μην αντιδρά αλλά και να προσπαθεί να τους ….εξηγήσει και να …απολογηθεί .

 

Μην απορείτε , φίλοι αναγνώστες για ποιόν λόγο ο αξιότιμος - κατά τα άλλα- κύριος Πρύτανης του ΤΕΙ Πατρών δεν αντιδρά όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος, όταν τον προπηλακίζουν .
Σας ρωτάω : ποιοι και ποιες τον βρίζουν και τον σπρώχνουνε;
Ποιοι και ποιες του χώνουν το χαρτί και τον απειλούν να το υπογράψει γιατί αλλιώς …..
Εγώ γνωρίζω εσείς …δεν;;
Σας περιγράφω , λοιπόν το…… «σίριαλ» από την αρχή :».

Προαναγγέλλονται – ας πούμε - εκλογές πρυτάνεων ( ή προέδρων ) των ανωτάτων ιδρυμάτων και ο …….χορός του…Ζαλόγγου αρχίζει !
1) Οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωτικά οι αξιολογότεροι και οι επιστημονικά καταξιωμένοι αλλά οι εκλεκτοί των κομμάτων και των φοιτητικών παρατάξεων ! ( οι άλλοι, οι άριστοι ,ούτε που το σκέφτονται, ξέρουν ότι είναι « κομμένοι» από ….χέρι !).
Έτσι «κατεβαίνουν» στις εκλογές 2 ( ή 3 το πολύ ) ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ψηφοδέλτια που ( μέχρι προ τινος τουλάχιστον) για να εκλέξουν υποψήφιους χρειάζονταν τις ψήφους του 60% των καθηγητών και του….40% των σπουδαστών - αν δεν απατώμαι -.
Δέσμιοι λοιπόν των …….ψηφοφόρων τους ( συνδικαλιζομένων) σπουδαστών , οι μελλοντικοί πρυτάνεις όχι μόνον πληρώνουν τα επίχειρα της ……ανίερης συμφωνίας τους αλλά εισπράττουν και το « αγαθό» της αγνωμοσύνης των ποικιλοτρόπως των - εν τω μεταξύ- ευεργετηθέντων …συνεργατών τους ( χαριστική ή και υψηλή βαθμολογία από τους «δικούς» μας καθηγητές , ένταξη σε ερευνητικά αμειβόμενα προγράμματα, ανάθεση εκπόνησης μεταπτυχιακών εργασιών , χώρια ο διορισμός σε διάφορες θέσεις όπου είναι δυνατόν ).

2) Οι σπουδαστές , αντί να ξεστραβωθούν και να μάθουν τα της επιστήμης τους , ξημεροβραδιάζονται στους προθαλάμους των κομμάτων και ασχολούνται αποκλειστικά σχεδόν με συνελεύσεις , καταλήψεις , απεργίες και διαδηλώσεις – χώρια τα …αραλίκια στις καφετέριες και τα μπαράκια.

ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ και λίγα λέω.

3) Δεν θα αντισταθώ , όμως στον πειρασμό , φίλοι μου , να σας παραπέμψω και σε ένα παραπλήσιο VIDEO που κάνει τον γύρο του διαδικτύου


Βλέπετε , λοιπόν , σ` αυτό τον γνωστό συνδικαλιστή – πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Φωτόπουλο – να εισβάλει επί κεφαλής ομάδας συνδικαλιστών στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Αθανασόπουλου και μόνο που δεν τον…δέρνει.
Χτυπώντας χέρια και πόδια , βρίζοντας και απειλώντας , αξιώνει να του απαντά στις ερωτήσεις – απειλές του και ο Αθανασόπουλος ποιώντας την νήσσα προσπαθεί να…..
απολογηθεί.
Ποιος; ο Αθανασόπουλος ( ξέρετε αυτός που πριν δυό μέρες κλήθηκε από τον ανακριτή με την κατηγορία ( σε βαθμό κακουργήματος ) συνέργειας σε διακίνηση παράνομου χρήματος ( κάτω από το τραπέζι ) μεταξύ Διοίκησης ΔΕΗ και……. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ !
Συνεταιράκια λοιπόν και…sans facon που λεν κι` οι…..Τούρκοι , πώς να μην προσπαθεί να….απολογηθεί γιατί τους…. «έριξε» πριν από λίγο ! ( δέστε το VIDEO σας λέω έχει πολύ ενδιαφέρον ).
Σημ. Ο …περί ού , αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερος « υπό όρους » - 30 χιλιάδες ΕΥΡΩ εγγύηση - ( που τα βρήκε άραγε;;, εγώ από τις 15 κάθε μήνα κι` ύστερα , ούτε 30….αργύρια δεν έχω ! ) .
Κουρασμένος, ξεθεωμένος, απελπισμένος ύστερα από το «γράψιμο» του παρόντος άρθρου, τόρριξα και γω στην ανάγνωση ποιημάτων κι` έπεσα πάνω στο….«όμορφος κόσμος ήθικά κι` αγγελικά πλασμένος » του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού !
Σύμπτωση λέτε ; , ίσως !!

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη