Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το...
2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο – βιτρίνα.
Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή η κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, όπως αποκαλούν οι δικαστικές Αρχές τη συνέχιση των υποκλοπών έως τουλάχιστον το 2007, που είναι μεταξύ των νέων στοιχείων οδηγεί τους ανακριτές να ζητήσουν τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έως τώρα χειρίζονταν ξεχωριστά και αφορούν η μία τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η άλλη τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία τέμνονται οι δύο υποθέσεις.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως οι αξιωματικοί της ΕΥΠ που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.
Στις καταθέσεις τους, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην ΚΕΔ το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».
Οι δύο «καυτές» υποθέσεις απασχολούν τις δικαστικές Αρχές της χώρας από το 2005. Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ανατέθηκε στον 3ο ειδικό ανακριτή έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας και αφορά τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, κορυφαίων κρατικν αξιωματούχων κ.α. το διάστημα 2004-2005.
Η υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε – επίσης κατά αγνώστων- για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει του Σύνταγμα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες αφορούσαν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορούσε την περίοδο 2006-2008.
Δύο επιθέσεις γεννούν υποψίες
Με την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» τα μέλη της οποίας σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της «νεότερης γενιάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, συνδέει ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία 1», συγχωνεύοντας τις δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και την αναφορά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για πρόθεση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.
Κομβικό σημείο η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Μάρτιο του 2009 στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διαμέρισμα του Κώστα Καραμανλή στην οδό Αρματολών και Κλεφτών για την οποία στέλεχος της ΕΥΠ κατέθεσε ότι την ώρα της έκρηξης ο τότε πρωθυπουργός κινείτο με το αυτοκίνητο του στο σημείο αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα της εποχής, η ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού άλλαξε την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό του έπειτα από προτροπή του ιδίου.
Η δεύτερη βομβιστική ενέργεια που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι αυτή στα δικαστήρια της Λάρισας εν όψει της μεταγωγής των μελών της «17 Νοέμβρη», στις 19 Μαίου του 2004, η οποία όμως τελικά δεν έγινε ποτέ.
Η βομβιστική αυτή ενέργεια, στην οποία για πρώτη φορά έγινε ενεργοποίηση βόμβας μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, ήταν αποτυχημένη καθώς η έκρηξη έγινε ανεξάρτητα από τη θέληση των βομβιστών, από ένα λάθος τηλεφώνημα μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Κρήτη, η οποία αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως είχε καταργήσει τον αριθμό του, τον οποίο η εταιρεία έβγαλε και πάλι στην αγορά, για να καταλήξει τελικά στο καρτοκινητό-πυροκροτητή της «Λαϊκής Θέλησης».
REALNEWS