1 Απρ 2013

Ποιος είπε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι μαϊντανός;

Βασιλικός είναι!
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ιδού η απόδειξη. Διαφημιστικό σποτάκι της ΔΗΜΑΡ πριν από τις εκλογές της 17.06.2012, το οποίο αγνοούσα, φυσικά, όπως και πάρα πολλοί άλλοι. Ίσως και το 98% του ελληνικού λαού.
Το διαβάζει ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ώστε να αποδείξει πώς μπορεί να ξεπέσει μία καταξιωμένη πνευματική μορφή.



 «Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι καταλυτική, διότι είναι το μόνο κόμμα που τόλμησε να πει ότι δεν θ’ αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη μετά τις εκλογές της δεκάτης εβδόμης Ιουνίου.  Στο δίπολο θέση-αντίθεση το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς προσφέρει τη σύνθεση. Δεν δημαγωγεί, δεν κραυγάζει, δεν ψευδοεπαναστατεί. Έχει τη σιγουριά του Δούναβη και την ευελιξία του Σηκουάνα. Ο Πρόεδρός του, ο έμπειρος πολιτικός Φώτης Κουβέλης συνεχίζει την παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς. Αποτελεί την προσωποποίηση της ήρεμης δύναμης που τόσο τη χρειάζεται ο τόπος για να βγει από την κρίση. Όλες οι ξένες δημοσκοπήσεις τον παραλληλίζουν με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολλάντ.  Σε μια στιγμή που το πολιτικό κλίμα στην ίδια την Ευρώπη αρχίζει ν’ αλλάζει, μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά θα είναι ένας ισάξιος συνομιλητής  εκείνων των Ευρωπαίων που θέλουν να επιστρέψει η Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών, όπως την κατάντησαν. Δώσε την ψήφο σου στη Δημοκρατική Αριστερά. Θα πιάσει τόπο. Τη χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ».
Πάντως, δεν θυμάμαι τον Φώτη να είπε προεκλογικώς ότι δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη.
Επίσης, δεν έχω υπόψη μου ούτε μία ξένη δημοσκόπηση που να παραλληλίζει τον Φώτη με τον Ολλάντ. Φαντάζομαι ότι σε μία τέτοια δημοσκόπηση σε ξένη χώρα το ερώτημα θα ήταν: «Ποιός Έλληνας πολιτικός σας θυμίζει τον νέο Γάλλο Πρόεδρο;»
Και όποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να αναζητήσει την εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» στον Real FM 27.03.2013 [λεπτό 35:00 και μετά].
Ποιος είπε ρε ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και τον προγκήξατε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη