19 Απρ 2013

Εξιχνίαση ρατσιστικής επίθεσης στη Χαλκιδική

Ταυτοποιήθηκαν δύο ρατσιστές μετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί δράστες της επίθεσης σε σπίτι ηλικιωμένων Ελλήνων στο..
Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013

Σε συνέχεια του από 25.03.2013 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ταυτοποιήθηκαν δύο λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της ληστείας σε σπίτι στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013.

Αρχικά είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών.

Ύστερα από μεθοδική και οργανωμένη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 22 και 25 ετών ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της ληστείας που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 23.03.2013, κατά την οποία οι δύο από αυτούς, αφού εισήλθαν στην μονοκατοικία όπου διέμεναν δύο ημεδαποί 76 και 61 ετών, με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά των 1.400 ευρώ και των 150 δολαρίων, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά και το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 76χρονου, ενώ τρίτος παρέμεινε έξω από την οικία ενεργώντας ως τσιλιαδόρος. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αφαιρεθέν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 76χρονου και με ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε το είχαν αφαιρέσει την 19.03.2013 από περιοχή της Χαλκιδικής.

Στην κατοχή του ενός 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.

Τα προαναφερόμενα οχήματα βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Βάβδου Χαλκιδικής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα επιπλέον προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή από περιοχές της Χαλκιδικής, ενώ οι ίδιοι παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι προαναφερόμενες δίκυκλες μοτοσυκλέτες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων που δε συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

http://krasodad.blogspot.gr/2013/04/blog-post_19.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη