7 Απρ 2013

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ των ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

του Βλάση Γωγούση
Ελάτε τώρα, μην κοροϊδευόμαστε !
Οι συμπεριφορές των περισσότερων νέων απέναντι στους ηλικιωμένους είναι απαράδεκτες.

Ρήξτε μια ματιά στα λεωφορεία, στο πέρασμα των διαβάσεων ,στις ουρές, ,στην προτεραιότητα ταξί, σπανίως θα παραμερίσουν, σπανιότερα θα δώσουν προτεραιότητα ή θα βοηθήσουν.
Για ποιους μιλάμε;, για τα παιδιά, για τα εγγόνια, τα δικά μας , και θα συμπληρώσω : « για τα δικά μας δημιουργήματα »¨θα πω, γιατί εμείς , ΕΜΕΙΣ τα ….τέρατα διδάξαμε σ`αυτά πως στη ζωή μοναδικές αξίες είναι το χρήμα και η δύναμη, ο πλουτισμός κι`η εξουσία.
Πως για να ξεχωρίσει απ` το πλήθος ένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να προσπαθήσει αλλά , απλά, να βρει τον τρόπο, παραμερίζοντας ή πατώντας πάνω στους άλλους, να πάει ψηλά !
Γελοιοποιήσαμε την ιστορία και τη γλώσσα μας , απεμπολήσαμε τα ήθη και τα έθιμα , κλωτσήσαμε προκλητικά τις πανανθρώπινες αξίες και έννοιες με τις οποίες ο άνθρωπος δέθηκε και έζησε απ`την αρχή της παρουσίας του στη γη , την ανάγκη , δηλαδή, για πίστη σ`έναν Θεό - σε όποιον δήποτε Θεό, δεν έχει σημασία - και - τέλος- διαλύσαμε σε άπειρες περιπτώσεις τα δεσμά της Οικογένειας.
Ακόμα και τα ζώα, φίλοι μου κι` οι όρνιθες με τα κλωσόπουλα και τα δελφίνια με τα δελφινάκια κι`ο Χιμπατζής με τη συμβία και τα ……χιμπατζάκια του , κρατάνε τον θεσμό της οικογένειας.
Και - τέλος- μόνον εμείς, εμείς οι εκλεκτοί απόγονοι των διάσημων προγόνων μας , απεμπολήσαμε τον τόπο και το βιός του ( πατρίδα συνηθίζεται να το αποκαλούν αυτό το αγαθό ) !
-« Μα τώρα τι μας λες γιατρέ , ΠΑΤΡΙΣ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αυτό μας λες, γιατρέ μας κι`η ΧΟΥΝΤΑ τάλεγε αυτά », θα πουν οι απανταχού της χώρας….αντιστασιακοί !!
Ε ! και , κι` ο ΜΕΤΑΞΑΣ είπε το «ΟΧΙ» , με τη δική σας λογική εμείς θάπρεπε «ΝΑΙ» να λέγαμε, του κ…..αναπέ επαναστάτες,;.
Βαρέθηκα - αλήθεια σας το λέω - βαρέθηκα να παριστάνω τον αναλυτή, τον δάσκαλο και τον ….αδικημένο, ένα σας λέω μονάχα :
Τους γέρους και τα μάτια σας, γιατί πρέπει να μάθετε πως κάθε γέρος που πεθαίνει , είναι ένα βιβλίο που καίγεται ( όταν αποδημήσω εγώ, βεβαίως είναι σαν να καεί μια…..βιβλιοθήκη ολόκληρη !) .

Νάχετε την αγάπη μου

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη