28 Απρ 2013

Ψάχνονται οι ΠΑΣΟΚικές δυνάμεις

Σε εκατό κομμάτια έχει κατακερματιστεί το ΠΑΣΟΚ, αυτό που αυτάρεσκα αποκαλούν "δημοκρατική παράταξη" όσοι το υπηρέτησαν (με το αζημίωτο βέβαια, δηλαδή με μια θέση στο δημόσιο). Ο -εντελώς ανεπιθύμητος στο βαθύ ΠΑΣΟΚ- Ευάγγελος Βενιζέλος, προχωρά με πολύ αργά βήματα στη..
ρήξη με το παρελθόν (με αιχμή την κακοδιαχείριση των οικονομικών του κόμματος), σπαταλώντας έτσι πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο, αφού δεν έχει καμία ελπίδα να συμβιώσει με τους Παπανδρεϊκούς που τον απεχθάνονται.
Πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τράβηξαν το δικό τους -αποτυχημένο- δρόμο, ιδρύοντας θνησιγενή κόμματα και πολιτικές κινήσεις, που αυτόνομα θα εξαφανιστούν.
Έτσι, διάφοροι νοσταλγοί του "ένδοξου" παρελθόντος, κυρίως στο δημοσιογραφικό χώρο, ονειρεύονται νέες κινήσεις, με άφθαρτους (!) μπροστάρηδες από τη "δημοκρατική παράταξη", Παπανδρεϊκής βεβαίως καταγωγής, ώστε να αναβιώσει η παράταξη με άλλο όνομα και φυσικά χωρίς τον Ευάγγελο.
Ονειρεύονται δηλαδή το μάζεμα Καστανίδη, Κατσέλη, Λοβέρδου, Οικολόγων, μέρους της ΔΗΜΑΡ,  κλπ, σε ένα νέο φορέα στον οποίο θέλουν σε ρόλο ινστρούχτορα τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ για το ρόλο του ηγέτη, ψάχνουν πρόσωπο κοινής αποδοχής, από τον ακαδημαϊκό χώρο ή ακόμη και τον δημοσιογραφικό.
Πολλοί προτείνουν να ηγηθεί του νέου ΠΑΣΟΚ ο Βαρουφάκης, ο Νίκος Παπανδρέου, αλλά και ο ....Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ σημαίνοντα ρόλο στο εγχείρημα θα παίξουν οι συμβουλές του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο οι πραιτωριανοί του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν πολύ.

Σ.Γ. taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη