17 Απρ 2013

Σύντομο βίντεο που δείχνει τα χάλια της Θεσσαλονίκης

Προεκλογικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης, έλυνε (στο μιλητό) όλα τα προβλήματα. Σχέδια, οράματα, προγράμματα, εξαγγελίες και δεσμεύσεις έδιναν και έπαιρναν. Μετεκλογικά και αφού έγινε Δήμαρχος, ήρθε στα ίσα του, κατάλαβε ότι ..
τα αβγά δεν τα κουρεύουν και το ΄ριξε στο.. χαβαλέ. Δεν είναι τίποτε σπουδαίο αυτό, έτσι κάνουν όλοι, επειδή το αξίζουν οι ψηφοφόροι τους. Κανείς δεν ψηφίζει δήμαρχο ή βουλευτή για την αποτελεσματικότητά του, αλλά για την ιδεοληψία του, κυρίως αν περιέχει μίσος για τον αντίπαλο. Οι ψηφοφόροι συσπειρώνονται, όπως οι χούλιγκανς στο ποδόσφαιρο. Ψάχνουν κάποιο παραμυθά που να τα χώνει στον αντίπαλο. Κι όταν βγαίνει μάπα το καρπούζι, επιμένουν στην ορθότητα της επιλογής τους, για να μη χαρεί ο αντίπαλος. Έτσι, οι  ανίκανοι παραμυθάδες, ζουν και βασιλεύουν...

Το βίντεο είναι από την οδό Ιασωνίδου, όπου μένει ο υπογράφων, αλλά αυτή είναι η εικόνα σε όλη τη Θεσσαλονίκη: ένα απέραντο διπλοπαρκάρισμα.
Όλες οι εξαγγελίες  για ελεγχόμενη στάθμευση, θέσεις μονίμων κατοίκων, ελέγχους, δαγκάνες, γερανούς κλπ, είναι απλές μπαρούφες. Φλυαρίες ανθρώπων που δεν μπορούν να παρέμβουν πουθενά. Δεν μπορούν να βελτιώσουν ούτε κατά 1 % τη ζωή των δημοτών.
Χ.Π.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη