6 Απρ 2013

Το σχέδιο Αλαβάνου για την ανασυγκρότηση της χώρας

Για την άμεση και πειστική διέξοδο από την κρίση μίλησε στο Αχελώος tv και στο Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο Αλέκος Αλαβάνος εκπρόσωπος του..
Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Ο κ.Αλαβάνος ανέλυσε το "Σχέδιο Β", το οποίο αφορά ουσιαστικά στην αποχώρηση από την ευρωζώνη, στην άρνηση και παύση των πληρωμών του δανείου, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης και στην ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, ενώ ο ίδιος υποστήριξε την ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την ελληνική οικονομία που θα ξεπερνά το ταμπού της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Μιλώντας για το θέμα της παραμονής ή της εξόδου από την Ευρωζώνη σημείωσε ότι είναι το σταυροδρόμι πάνω στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. «Στην ιστορία των υφεσιακών κρίσεων καμία χώρα δεν έχει μπορέσει να ανακάμψει με σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ». Ανέφερε για να προσθέσει

«Η έκδοση εθνικού νομίσματος είναι μια μεγάλη τομή. Αμφισβητεί το μέχρι τώρα κεντρικό στρατηγικό στήριγμα της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση. Είναι απολύτως αναγκαία. Και δεν αποτελεί πια διαπραγματευτικό χαρτί εντός Ευρωζώνης.»


Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε επίσης ότι : «η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη. Από μόνη της όμως δεν αρκεί. Είναι κρίκος σε μια σειρά μετασχηματισμών, αριστερού προσανατολισμού που απευθύνονται όμως σε όλους τους πολίτες. Την άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές.

Την εθνικοποίηση των τραπεζών. Τον οικονομικό σχεδιασμό. Την παραγωγική ανασυγκρότηση. Τη δυναμική παρουσία των δημοσίων επενδύσεων. Τη συγκρότηση ενός Κοινωνικού Κράτους»



Δείτε το Βίντεο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη