8 Απρ 2013

Στα χέρια του Μεϊμαράκη η έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφτηκε ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση πεπραγμένων της..
Ανεξάρτητης Αρχής για το 2012.
Ο κ. Ζερβέας παραδίδοντας την όγδοη κατά σειρά Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή τόνισε: «για το 2012 η Αρχή μας ανέλαβε την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή, ενός θεσμού στον οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς έξοδα, σε εθελοντική βάση, λειτούργησε υποδειγματικά και έτυχε των θετικών σχολίων της Επιτροπής. Στην Έκθεση περιλαμβάνεται και ο απολογισμός του έργου αυτού, ταυτόχρονα με πορίσματα, προτάσεις, συστάσεις και θέσεις της Αρχής μας σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και φτάνοντας μέχρι και τις τουριστικές υπηρεσίες».
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση αφού επισήμανε «το σοβαρό ρόλο που έχει ο Συνήγορος του Καταναλωτή ως θεσμικός παράγοντας», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Ζερβέα: «οι απόψεις σας μελετώνται σοβαρά και επισταμένα από όλους τους ενδιαφερόμενους και βεβαίως πολλές από τις συμβουλές σας έχουν ήδη γίνει πράξη. Πιστεύω ότι στην έκθεση αυτή περιέχονται και στοιχεία για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις εξελίξεις που υπάρχουν, γιατί πράγματι η οικονομική κρίση δημιούργησε άλλα προβλήματα και ο συνήγορος του καταναλωτή έχει ένα πολύ σοβαρό ρόλο στη συγκεκριμένη περίοδο. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επεξήγηση των όσων σας ρωτήσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές μέλη της και θα συμβάλλετε και εσείς με την άποψη και τις γνώσεις σας στην πρέπουσα αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη