19 Απρ 2013

Τα καλά και συμφέροντα του Σίμου Δανιηλίδη

Μια φορά κι έναν καιρό η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εκτός από τις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ να υπάρχει και συνέντευξη, όπως άλλωστε γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς ή ευτυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν εμπιστεύεται κανείς κανέναν για την ευθυκρισία και την αμεροληψία του...
και για το λόγο αυτό ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης κατάργησε το μέτρο της συνέντευξης. 
Ποιες κεντρικές αποφάσεις και Υπουργεία μπορούν να αντισταθούν όμως στον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη;

Ο Σίμος Δανιηλίδης λοιπόν, σύμφωνα με καταγγελία της Ενότητας Πολιτών διαμέσου του  επικεφαλής της , Δημήτρη Ζιγκερίδη, όχι μόνο επανέφερε την συνέντευξη για τις προσλήψεις στο κέντρο Εργάνη αλλά την "προίκισε" με 600 μόρια (προκήρυξη της 11/12/2012) την στιγμή που η ανεργία "πιάνει" το πολύ 240 και τα τέσσερα παιδιά το πολύ 80 μόρια!

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις αφορούν σύναψη σχέσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο του Έργου "Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας  στο Δήμο Νεάπολης Συκεών" που αφορά άνεργους /ες και νέους /ες έως 30 ετών. 

Δείτε τη μοριοδότηση όπως αυτή περιγράφεται στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στις 12-12-2012 (φωτό). Μέχρι και για μεταπτυχιακή εκπαίδευση δεν μπορεί να λάβει κάποιος πάνω από 150 μόρια. (δείτε εδώ όλα τα έγγραφα της προκήρυξης)


  Η αντιπολίτευση ζητά τώρα να ενημερωθεί για την σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής στην οποία δόθηκαν οι συνεντεύξεις των υποψήφιων , να δοθούν τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεντεύξεων καθώς και τα μόρια που έλαβαν αναλυτικά οι υποψήφιοι. Όπως αναφέρει ο κ. Ζιγκερίδης "γίνεται εύκολα αντιληπτό το παιχνίδι αδιαφάνειας που ΠΑΙΖΕΤΑΙ και πως εξυπηρετούνται  οι ΗΜΕΤΕΡΟΙ !!!! Είναι και προκλητικοί αφού στη παραπάνω  προκήρυξη  αναφέρουν το Κέντρο Εργάνη ότι " είναι ο εργοδότης ίσων ευκαιριών και επιλέγει το προσωπικό του με διαφανή τρόπο.." 

Αν ισχύουν οι ανησυχίες της αντιπολίτευσης τότε μιλάμε ίσως για μία τακτική δημιουργίας "δεξαμενής" υποψηφίων ψηφοφόρων.

Επειδή κάποιος θα βρεθεί να παραπονεθεί πως δεν φιλοξενώ σήμερα την άποψη του Σίμου Δανιηλίδη, να ενημερώσω πως η προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου είναι σαφής και σε κάθε περίπτωση αν το θέλει ο Δήμαρχος μπορεί να στείλει την απάντησή του στο προσωπικό μου e-mail και να την δημοσιεύσω ή στο Δημοτικό συμβούλιο.

Κατερίνα Νικολάου
kfnikolaou@gmail.com
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη