21 Απρ 2013

ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ !!

του Βλάση Γωγούση

ΑΙΣΧΟΣ , και για τη δολοφονική επίθεση !!
ΑΙΣΧΟΣ και για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης !!

ΑΙΣΧΟΣ και για τις αμοιβές ντροπής των δυστυχισμένων αλλοδαπών της Μανωλάδας !!
Και βέβαια θα περιμένω από την δικαιοσύνη και από το (ανύπαρκτο) κράτος τη λήψη αυστηρών μέτρων :
1) εναντίον των γκάκστερς - πιστολέρο και του ιδιοκτήτη τσιφλικά και
2) εναντίον των προϊσταμένων των - δήθεν - ελεγκτικών οργανισμών ( ΣΔΟΕ , ΔΗΜΟΣ , ΙΚΑ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ κ.α. ) που τόσα χρόνια έκαναν πως δεν βλέπαν τίποτα !

ΕΓΩ όμως , φίλοι αναγνώστες, επικεντρώνω το σημερινό μου σύντομο άρθρο σε ένα μόνο συγκεκριμένο γεγονός :

Θα σας το πω πολύ απλά , γνωρίζοντας προκαταβολικά το κράξιμο και τις κατάρες που θα εισπράξω από τους παραγωγούς της Μανωλάδας,

Όμως θα το πω κι` ας το πιώ –όπως το είπε και το ήπιε (το…ρετσινόλαδο του ΜΕΤΑΞΑ ) και ο αείμνηστος ηθοποιός Πέτρος Κυριακός -.

Είδα, λοιπόν στην τηλεόραση χθες τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους που ήρθαν απ` το Μπαγκλαντές , να μαζεύουν τις περιβόητες φράουλες της Μανωλάδας , με τα ( ακάλυπτα , χωρίς γάντια), άπλυτα, βρώμικα χέρια τους !

Είχα δει νωρίτερα , πως πίνανε νερό από ένα μοναδικό παλιοβάρελο που βρίσκονταν μέσα στο πρωτόγονο κατάλυμα στο οποίο διαβιούσαν 20 άτομα κάτω από απαράδεκτες. συνθήκες .
Μιλάμε για είκοσι από τους 100, 200 ή και παραπάνω σύγχρονους αυτούς είλωτες , που διαβιούν σε παρόμοια καταλύματα του ίδιου ιδιοκτήτη και αυτομάτως διερωτήθηκα που και πως άραγε αφοδεύουν οι ταλαίπωροι και πως…σκουπίζονται.

Οι άνθρωποι αυτοί που κουβαλήθηκαν στη χώρα μας από τους σύγχρονους δουλεμπόρους , χωρίς ούτε μια στοιχειώδη ιατρική εξέταση , ανεμβολίαστοι, φορτωμένοι ίσως κάποιοι , με ηπατίτιδα ή φυματίωση , αφροδίσια , AIDS και ένα σωρό άλλα μεταδοτικά νοσήματα.
Κι` ύστερα , είδα έναν απ` αυτούς να τρώει μια φράουλα –τίποτα το περίεργο - και με τα σαλιωμένα δάχτυλά του να συνεχίσει να μαζεύει !

Κι` ευθύς αμέσως , ασυναίσθητα , φαντάσθηκα τον εαυτό μου να... τρώει τις περιβόητες φράουλες Μανωλάδας , τσιμπολογώντας τες μέσα από την πανέμορφη πλαστική συσκευασία τους.

Τίποτα άλλο !
Τα συμπεράσματα και οι…αποφάσεις, δικές σας.

Δρ Βλάσης Γωγούσης


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
Και μην τολμήσει κανείς να με πει ρατσιστή γιατί - για νάμαι δίκαιος – είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και οι γηγενείς εργάτες γης δεν υπόκεινται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις!
¨Όμως - στη χώρα μας , τουλάχιστον , επειδή ο εμβολιασμός είναι καθολικός και υποχρεωτικός στην παιδική ηλικία , και τα περίφημα Ε.Σ.Υ. και ΕΟΠΥΥ - έστω και στοιχειωδώς - παρέχουν τις υπηρεσίες τους , τα παραπάνω νοσήματα σπανίζουν !.. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη