11 Απρ 2013

Στην αρένα της κάθαρσης

Το Κολοσσαίο, εκ των ιστορικών αποδείξεων έχει ταυτοποιηθεί συνεπαγωγικά ως αρένα αιματηρών παιγνίων. Καμία απόδειξη δεν υπάρχει πως...
στο Κολοσσαίο έγιναν θυσίες δούλων, αιχμαλώτων ή χριστιανών.

Το αντίθετο, το Κολοσσαίο κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει, ναυμαχίες μέσα από ένα πανέξυπνο αρχιτεκτονικά αρδευτικό σύστημα, αρματοδρομίες και άλλα παίγνια δεξιοτήτων, έτσι ώστε να ανάγουν τη Ρώμη ως λίκνο «αποσφαλμάτωσης» από τις τραγωδίες των άλλων αρένων, .. της επαρχίας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Σήμερα η Ελλάδα λειτουργεί τελείως, ανάποδα. Τα κέντρα λήψης αποφάσεων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οριοθετούν, ως τις σύγχρονες αρένες, τις δικαστικές αίθουσες και τα τηλεοπτικά συγκροτήματα (αυτά με τους ορούς), και στέλνουν βορά σε πολίτες και .... τρόικα, όσους γραφικούς προσέφεραν τα προηγούμενα χρόνια σώμα και ψυχή στους σημερινούς σωτήρες-ηγέτες.
Αυτοί οι «γραφικοί» και επικοινωνιακά αναλώσιμοι αλλά ΚΑΙ αναγνωρίσιμοι, εξυπηρετούν το ξεβρώμισμα, όσων τώρα, ξεπλένονται σε λαό και δανειστές.
Οι «ξεπλυμένοι», αφού δώσουν στο λαό όσους δεν είναι σήμερα χρήσιμοι για την αυριανή τους πολιτική ευημερία, αναζητούν πλέον τον τίτλο του εθνάρχη και αυτού που έβαλε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο.
Αλλά οι γνώστες θα τους λένε .... ως αυτούς που πούλησαν τους «φίλους» τους.

Υ.Γ.
Όσοι αρχηγοί κομμάτων βρίσκουν πως έχουν σχέση με το ανωτέρω πόνημα... μάλλον θα λειτουργούν και αυτοί ως αξιωματικοί της σύγχρονης ελλαδικής επαρχίας της μεγάλης αυτοκρατορίας... του βορρά.

Μια σκεψη αναγνωστη
για οσα συμβαινουν στην πατριδα μας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη