18 Απρ 2013

Κάρολε, να η ευκαιρία!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Όπως δεν είναι γνωστό σε εκατομμύρια Ελλήνων, ου μην αλλά και εις πλείστους όσους εκ των αντιπροσώπων του Έθνους, ουδείς νόμος λαμβάνει σάρκα και οστά, εάν δεν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εξαίρεση μία (1):
επιβολή ή αύξηση δασμού ή φόρου κατανάλωσης που ισχύει από της καταθέσεώς  της  στη Βουλή.
Ο νόμος, λοιπόν, που ψηφίστηκε και περιέχει την κατάπτυστη διάταξη, με την οποία τίθενται στο ποινικό απυρόβλητο οι τραπεζίτες που χορήγησαν θαλασσοδάνεια σε κόμματα και κολλητάρια, δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άρα, ούτε έχει  δημοσιευθεί, εξ ου και δεν ισχύει ακόμη. Μπορεί, λοιπόν, ο ΠτΔ να αρνηθεί να  υπογράψει τον νόμο αναπέμποντάς τον στη Βουλή.
Κι’ αν ο πρωθυπουργός παραπονεθεί, επειδή ο νόμος είναι αναπτυξιακός και η μη υπογραφή του από τον ΠτΔ  θα καθυστερήσει  την έλευση της Ανάπτυξης που περιμένει στην άκρη του τούνελ; Ουδέν πρόβλημα. Του λέει ο ΠτΔ: «Ενσωματώνω σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όλον τον νόμο εκτός από την κατάπτυστη τροπολογία που συνέταξε ο Μέγας Φωτίγκος και υπέβαλαν οι τρεις τρισμέγιστοι βουλευτές της ΝΔ, ο ένας των οποίων είναι σύζυγος της εξ απορρήτων ιδιαιτέρας του πρωθυπουργού». [Ο εν λόγω σύζυγος, λοιπόν, έχει και το πρώτο μαγαζί σε γωνία και μάλιστα τρίφατσο. Μεγαλεία ο δικός σου].

Κάρολε, δεν έχεις κανένα λόγο να αποσπάσεις τους κλέφτες από τα χέρια της Δικαιοσύνης. Σου δίνω, λοιπόν, πάσα ψιλοκρεμαστή, ώστε να στείλεις άνετα τη μπάλα στο πλεχτό μ’ ένα ξερό σουτ βολέ έξω από τη μικρή περιοχή του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. Αν βαρέθηκες να υπογράφεις όλες τις ασχήμιες που σου πασάρουν αυτά τα βδελύγματα που ανήκουν στο δήθεν Συνταγματικό Τόξο, με το οποίο ρίχνουν κατά δέσμες δηλητηριώδη χουντικά βέλη στον λαό, δεν έχεις παρά να πεις μια φορά:

«Δεν υπογράφω. Αρκετά.  Δεν είμαι Γκιζίκης».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη