23 Απρ 2013

Ο Σ.Αναστασιάδης επανέρχεται με νέα ερώτηση για τα οστρακοαλιευτικά σκάφη και την επάνδρωσή τους

Τα οστρακοαλιευτικά σκάφη στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, για θέματα σχετικά με την επάνδρωση των πληρωμάτων τους.

Σύμφωνα με Προεδρικά Διατάγματα (υπ. Αριθμ.: 171/1999, και 51/1985), στα σπογγαλιευτικά και οστρακοαλιευτικά σκάφη είναι απαραίτητος ο κολαουζιέρης με πτυχίο επιτηρητή.
Στην πράξη όμως αν ο κυβερνήτης του σκάφους έχει τα κατάλληλα προσόντα μπορεί να διασφαλίσει την διενέργεια της οστρακοαλιείας και την ορθή άσκηση των καθηκόντων του επιτηρητή, καθώς υπάρχει  και έλλειψη προσφοράς σε ειδικότητες επιτηρητών.
Ο Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης όταν  το 2010 συνάντησε τους οστρακοαλιείς και κατάλαβε την δυσλειτουργία που προκαλεί αυτό το θέμα στον κλάδο τους, προσπάθησε να βοηθήσει ώστε να δοθεί λύση.
 Κατέθεσε από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012  δύο ερωτήσεις και μια αναφορά αλλά οι απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία έδιναν προσωρινές λύσεις που ίσχυαν  κάθε φορά μόνο για το τρέχον έτος.
Με την έναρξη της νέας περιόδου έπεφταν μεγάλα πρόστιμα , επειδή έληγε η προθεσμία ισχύος της απάντησης του αρμόδιου Υπουργείου στις ερωτήσεις του Βουλευτή.
Ο κ. Αναστασιάδης επανέρχεται με νέα ερώτηση  με την οποία αισιοδοξεί να δοθεί οριστική λύση για το θέμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. 
     

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη