3 Απρ 2013

Διαθέσιμοι οι πρώτοι drivers για τους online Φορολογικούς Μηχανισμούς

Τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, ξεκίνησε η διάθεση των νέων drivers (λογισμικό που συνοδεύει το υλικό) των φορολογικών μηχανισμών. Οι καινούργιοι drivers υλοποιούν τις ...
προδιαγραφές που καθορίζονται στην ΠΟΛ 1221/13-12-2012 για την ηλεκτρονική αποστολή των δεδομένων των παραστατικών που εκδίδει η επιχείρηση στο TAXIS.
Ήδη, ορισμένοι κατασκευαστές φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών η ΕΛΜΗ - CPI και η Solidus, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ημερίδες για την επίδειξη του νέου driver στους πιστοποιημένους τεχνικούς. Επίσης αρκετοί κατασκευαστές όπως η ICS και η DCR έχουν ήδη ανακοινώσει την επίσημη διάθεση του driver. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανάπτυξη της νέας εφαρμογής ενώ μέχρι σήμερα αρκετοί δεν έχουν υποβάλλει καν αίτημα για έλεγχο και έγκριση από το Πολυτεχνείο. Για όσους κατασκευαστές δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη έγκριση τότε θεωρείται δεδομένη η ανάκληση της άδειας καταλληλότητας των συγκεκριμένων ΕΑΦΔΣΣ. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των εν λόγω ΕΑΦΔΣΣ θα αναγκαστούν να αγοράσουν καινούργιες συσκευές.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη