17 Απρ 2013

O "δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα"

Προφανώς δεν είχε ιδέα γιατί τότε έκανε τουρνέ στο εξωτερικό, κάνοντας δημόσιες σχέσεις με τα πανεπιστήμια που τον προσέλαβαν να κάνει διαλέξεις για το πώς να καταστρέψεις μια χώρα.

Απορρίφθηκε το αίτημα για βίαιη προσαγωγή το Γιώργου Παπανδρέου στην προκαταρκτική επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ. Ο ΓΑΠ έστειλε εκ νέου το υπόμνημα που είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα αρνούμενος κατηγορηματικά να παραστεί στην προανακριτική, γράφοντας πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει.
Άραγε στην προανακριτική για την οικονομία θα μας κάνει την τιμή ή πάλι θα έχουμε "τα πράσινά σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω";

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή τα δύο αιτήματα που υποβλήθηκαν, ένα για κλήτευσή του ακόμα μια φορά (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και το δεύτερο για βίαιη προσαγωγή (από ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσή Αυγή), απορρίφθηκαν ύστερα από ψηφοφορία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να σταλεί εκ νέου κλήτευση στον Γ. Παπανδρέου, καθώς, όπως υποστήριξαν, για τη μη προσέλευση του δεν επικαλείται συγκεκριμένο λόγο, δεν δηλώνει καν αδυναμία. Έτσι  πρότειναν να υποβληθεί εκ νέου αίτημα, στο οποίο να περιλαμβάνεται ρητή διατύπωση ότι η επιτροπή δεν καλύπτεται από το υπόμνημα και ότι δεν εκπληρώνεται το καθήκον του μάρτυρα με την αποστολή υπομνήματος.
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, ψήφισαν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε. Οσον αφορά το αίτημα για βίαιη προσαγωγή, υπερψηφίσθηκε μόνο από ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσή Αυγή, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απείχαν.

Γιατί;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη