16 Απρ 2013

«Η Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη» (video)

Βίντεο με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη» και τριτοκοσμικές εικόνες της πόλης χωρίς φωτισμό τα βράδια, παραεμπόριο, σκουπίδια, διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και μηχανάκια σε πεζοδρόμια και πλατείες παρουσίασε ...
στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κώστας Γκιουλέκας.
Το βίντεο με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη» μπορείτε να το δείτε εδώ:


Με σκληρή γλώσσα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι λέει ψέματα. Η δημοτική αρχή στέρησε επιλεκτικά τις υπηρεσίες της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης προς τους δημότες των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Βόλβης λέγοντας πως αυτό έγινε σε συνεννόηση με τους συγκεκριμένους δήμους, κάτι που απεδείχθη ότι δεν συνέβη ποτέ. Με αυτό το ψέμα υφάρπαξε την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι ο νόμος υποχρεώνει το Δήμο Θεσσαλονίκης να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της πολεοδομίας προς τους άλλους Δήμους.

Σε άλλο σημείο της κριτικής του προς τη διοίκηση ο Κώστας Γκιουλέκας εγκάλεσε το Δήμο για το θέμα της καθαριότητας και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με καταγγελίες εργαζομένων στο μηχανουργείο του Δήμου.
Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες αναφέρεται ότι έχουν σταλεί σε ιδιωτικό συνεργείο της Αθήνας 50 απορριμματοφόρα και επέστρεψαν μόνον 25. Τα αυτοκίνητα του στόλου της καθαριότητας επέστρεψαν βαμμένα και πλυμένα, αλλά όχι επισκευασμένα. Τελικώς επισκευάζονται στο μηχανουργείο του Δήμου, αλλά πληρώνεται γι’ αυτό το ιδιωτικό συνεργείο.
Επίσης, καταγγέλλεται ότι γίνονται διαρκώς παραγγελίες καινούριων ανταλλακτικών τη στιγμή που ανταλλακτικά υπάρχουν στις αποθήκες του μηχανουργείου του Δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή άλλη σοβαρή καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης μίσθωσε ακίνητο το οποίο δεν χρησιμοποιεί, με μηνιαίο μίσθωμα 7.000 €, ζήτησε όχι μόνο εξηγήσεις αλλά και μια πλήρη αναφορά των ακινήτων που αυτή τη στιγμή μισθώνει ο Δήμος, το σκοπό για τον οποίο μισθώνονται και το ύψος των ενοικίων που καταβάλλει.

Για τις πρόσφατες εκλογές στο νέο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ο Κώστας Γκιουλέκας κατηγόρησε τον Γιάννη Μπουτάρη ότι ευτέλισε και υποβάθμισε το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ενώ ο περιφερειάρχης αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Καρούντζος κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τρείς φορές μέσα στους τελευταίους επτά μήνες να πράξει το καθήκον του και να προκηρύξει εκλογές, αυτός το αρνήθηκε. Με τις σκόπιμες καθυστερήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, γιατί «δεν του έβγαιναν τα κουκιά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κώστας Γκιουλέκας, ανάγκασε τον περιφερειάρχη να του αφαιρέσει την εντολή και να αναθέσει την προκήρυξή των εκλογών, τελικώς, στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου.
«Είναι ντροπή να υποβαθμίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε κάθε επίπεδο, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου που ολιγωρεί», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη