12 Μαΐ 2013

"Γενοκτονία" 19-5-2013: δεν βάζουν μυαλό κάποιοι Πόντιοι !

Τα ΄παμε, τα ξεκαθαρίσαμε. Στο ζήτημα της Γενοκτονίας, είναι απόβλητος από τον ποντιακό χώρο όποιος σκέφτεται κομματικά. Κι αυτό το έκανε μόνο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήθελε να ελέγχει το χώρο των ομογενών κυρίως, που ήταν νέες, φρέσκες ψήφοι. Έτσι...
η έντονα ΠΑΣΟΚική Π.Ο.Π.Σ. επέμενε να διοργανώνει το πρωί της 19ης Μαϊου δική της εκδήλωση. Θύμα της διχόνοιας και ορμώμενος από τον Πασοκισμό του έπεσε πέρυσι και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έκανε το παν για να χαλάσει η μεγάλη, η original εκδήλωση που γίνεται το βράδυ από την Π.Ο.Ε. και λειτούργησε ως κλασικός παλιομοδίτης πασόκος, στηρίζοντας την εκδήλωση της Π.Ο.Π.Σ. που έγινε στις 12 το μεσημέρι πέρυσι κι είχε 30 άτομα, ενώ δεν πήγε στη βραδυνή της Π.Ο.Ε. που είχε 15.000 άτομα.
Επειδή όμως ο Μπουτάρης είναι πονηρός βλάχος, κατάλαβε ότι ....το πολύ ΠΑΣΟΚ, το βαριέται κι ο Βενιζέλος κι έτσι αποκατέσησε τις σχέσεις του με την Π.Ο.Ε. και τον μεγάλο όγκο των ποντιακών σωματείων.
Λογικά λοιπόν, ελπίζαμε ότι μετά το περυσινό πάθημα, η ΠΟΠΣ (του Τανιμανίδη) θα έκανε πίσω, θα διέγραφε το παρελθόν και η μνήμη της Γενοκτονίας θα ετύγχανε τιμής, χωρίς χωριστές εκδηλώσεις. Έτσι, κι αλλιώς, η ΠΟΠΣ, δεν θα μπορούσε να μαζέψει περισσότερα από 100 άτομα και θα ρεζιλευόταν ακόμη μια φορά.

Όμως....μια φορά ΠΑΣΟΚ, πάντα ΠΑΣΟΚ. 
Η ΠΟΠΣ επιμένει και φέτος, κάπως συγκαλυμμένα να κάνει δική της εκδήλωση! 
Αυτή τη φορά, δεν τολμά να τη βαφτίσει "εκδήλωση για τη γενοκτονία", αλλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το υπαρκτό πρόβλημα με τις συντάξεις των ομογενών και διοργανώνει διαμαρτυρία ενάντια στο Ν.4093/12 που αφορά συντάξεις ομογενών, στις 12 το μεσημέρι, ώρα που κλασικά έκανε τη δική της "κεντρική" εκδήλωση για τη γεονοκτονία, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα μαζέψει κόσμο από τους δυστυχείς "ρωσοπόντιους", που έχουν πρόβλημα με τις συντάξεις τους. Θα προσπαθήσει να μετατρέψει δηλαδή την παγκόσμιας και διαχρονικής εμβέλειας εκδήλωση σε αντικυβερνητική φιέστα.


Λοιπόν,
πρέπει κάποτε αυτό το παραμύθι της ΠΟΠΣ και της κομματικολαγνείας να εκλείψει. Είναι μέγιστο ρεζιλίκι για τον ποντιακό ελληνισμό, η επιμονή της ΠΟΠΣ, να κάνει δικές της εκδηλώσεις.
Η εκδήλωση είναι μία και είναι αυτή που γίνεται το βράδυ. 
Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει -και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι η ΠΟΠΣ και η ΠΟΕ, ούτε ποιός είναι ο Τανιμανίδης ή ο Παρχαρίδης- θέλουν απλά να ξέρουν μία μόνο εκδήλωση.

Καλώς ή κακώς -είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή- υπάρχουν δύο αλήθειες στην υπόθεση "μνήμη γενοκτονίας":

1) η οικογένεια Τανιμανίδη και ιδιαίτερα ο Στέφανος, δούλεψαν περισσότερο από κάθε άλλο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Οι επόμενοι απλώς τους μιμήθηκαν. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να μικρύνει την προσφορά τους, τους αξίζουν τιμές.

2) παρά το γεγονός ότι οι Τανιμανιδαίοι -ιδρυτές της ΠΟΠΣ- ήταν πρωτεργάτες, ο χρόνος, οι περιστάσεις, η τύχη, οι εξελίξεις, τα έφεραν έτσι, ώστε, η κεντρική, μεγάλη εκδήλωση, να είναι αυτή της απογευματινής (δε λέμε "της ΠΟΕ", γιατί δεν της ανήκει). Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η ΠΟΠΣ, ότι πρέπει να κάνει πίσω επιτέλους. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται άλλο αυτή η ξεφτίλα και η Γενοκτονία πρέπει να τιμάται σε μία και μόνη εκδήλωση, που δεν θα έχει κομματικό χρώμα, το βράδυ της 19ης Μαϊου, χωρίς άλλα "κολπάκια" τη μέρα αυτή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη