31 Μαΐ 2013

Ανεξέλεγκτη και καταστροφική για την Αθήνα η πολιτική του κ. Καμίνη.

Η ανακοίνωση περί εγκατάστασης των κινητών ακίνητων μονάδων ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Για μία ακόμη φορά, ο κ. Καμίνης ..
επιτρέπει την εγκατάσταση των μονάδων αυτών στο κέντρο της πόλης και μάλιστα σε κεντρικούς - τουριστικούς δρόμους ενόψει τουριστικής περιόδου.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Καμίνης αποδεικνύει πως δεν γνωρίζει την πόλη της οποίας είναι δήμαρχος. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται να διαφημίζει την εγκατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ομόνοια, την Καραϊσκάκη και το Πεδίον του Αρεως, όπου γύρω υπάρχει πλήθος ξενοδοχείων, στην Κουμουνδούρου, ακριβώς δίπλα στην τουριστική γειτονιά του Ψυρρή, ενώ ασχολίαστα αφήνουμε την οδό Κανάρη και την Ακαδημία. Δεν αρκεί η με υπαιτιότητα του Δήμου συντελεσθείσα υποβάθμιση των πολύπαθων γειτονιών μας. Πρέπει να καταστρέψει και άλλες γειτονιές του κέντρου.
Δεδομένης της εμπειρίας που είχαμε στην περιοχή μας πριν δύο χρόνια, όταν εγκαταστάθηκε κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω στην Πλατεία Βικτωρίας για μήνες, δηλώνουμε ότι αυτές αποτελούν σημείο υπερσυγκέντρωσης εξαθλιωμένων πληθυσμών, κυρίως αλλοδαπών ή ναρκομανών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να καθίσταται απροσπέλαστο το σημείο εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας, αλλά να υποβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή, καθώς τα άτομα αυτά συγκεντρώνονται και περιφέρονται στα συγκεκριμένα σημεία.
Για την περιοχή μας, θεωρούμε απαράδεκτη την εγκατάσταση στο Πεδίον του Αρεως. Εδώ και χρόνια μέσα σε αυτό συγκεντρώνονται διάφορες περίεργες ομάδες, οι οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν απομακρυνθεί. Αντί αυτού ο κ. Καμίνης τους φτιάχνει και “ιατρείο”. Ωραία θέα για τους τουρίστες που θα μείνουν στο ξενοδοχείο Παρκ που βρίσκεται απέναντι.
Ο κ. Καμίνης επιμένει να θεωρεί πως μία μεγάλη περιοχή της Αθήνας πρέπει να καταστεί ένα απέραντο πτωχοκομείο με πρόσχημα την αλληλεγγύη. Αυτή η “ομπρέλα αλληλεγγύης” αφορά όλως περιέργως πάντα τις γειτονιές μας. Δεν έχουμε δει να ανακοινώνονται υποδομές σε άλλες περιοχές ή σε άλλους δήμους πέραν του 6ου. Γιατί δεν εγκαθιστούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα ιατρεία τους οι Γιατροί του Κόσμου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή στον Δήμο Ψυχικού ή στο Χαλάνδρι π.χ.; Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε εμείς, οι γειτονιές μας, όλο το βάρος των αλληλέγγυων διαθέσεων του κ. Καμίνη και των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ; Ο κ. Καμίνης δεν καταλαβαίνει ότι έτσι δημιουργεί τρομερές κοινωνικές ανισότητες μέσα στην πόλη, ενώ καταστρέφει μεγάλα και ζωτικά κομμάτια του άλλοτε αστικού κέντρου;

Καλούμε
1. Το Υπουργείο Τουρισμού να αποτρέψει την εγκατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της πόλης. Το θέαμα που θα απολαύσουν οι τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία δεν θα θυμίζει Αθήνα, αλλά τριτοκοσμική περιοχή.
2. Τους βουλευτές Α Αθήνας κυρίως, αλλά και γενικότερα τους πολιτικούς και όσους ενδιαφέρονται για αυτή την πόλη να αποτρέψουν την υποβάθμιση των περιοχών, την οποία επιφέρουν αυτές οι υποδομές, που υπερσυγκεντρώνονται στις ίδιες πάντα γειτονιές. Να γίνει επιτέλους από την συντεταγμένη Πολιτεία σοβαρή παρέμβαση προς τον κ. Καμίνη για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα αλληλεγγύης στην πόλη. Θεωρούμε αυτονόητο πως οι πολιτικοί θα κάνουν ότι μπορούν για την ΜΗ εγκατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας.
3. Το Υπουργείο Υγείας να ελέγξει την σχέση κόστους και αποτελεσματικότητας των κινητών μονάδων ΚΕΕΛΠΝΟ και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του σε σχέση με αυτές. Εδώ και τρία χρόνια εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης για παροχή βοήθειας. Τί βοήθεια ακριβώς παρέχουν και για ποιό λόγο αυτό τους το έργο πρέπει να γίνεται μέσα στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας; Το να μοιράζουν σύρριγγες και προφυλακτικά στην Ομόνοια, σταθμευμένοι πάνω στο πεζοδρόμιο, σε τί ακριβώς εξυπηρετεί την λειτουργία της πόλης; Σε τί ακριβώς βοηθάει τους συνανθρώπους μας;
4. Το δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσει επιτέλους στην εξαθλίωση της πρωτεύουσας. Πότε θα αντιληφθείτε ότι μιλάμε για την πρωτεύουσα μίας χώρας, για μία ιστορική πόλη, την οποία πρέπει να σεβαστούμε και να αναδείξουμε;

Δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι τόσο στην εγκατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ οπουδήποτε στην Αθήνα, για τους λόγους που αναφέραμε.
Δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στο να επωμιστούν οι γειτονιές μας το βάρος των επιπλέον υποδομών αλληλεγγύης, όταν ήδη έχουμε υπερκορεσμό εγκατάστασης ΜΚΟ και διάφορων άλλων φορέων παροχής βοήθειας.
Δηλώνουμε πως εάν δούμε την κινητή-ακίνητη μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, οπουδήποτε στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου, αυτή την φορά θα απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα. Δεν θα παίζει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο κ. Καμίνης με την υγεία μας και με την ποιότητα της ζωής μας.
Για να λάβετε μία ιδέα για το τί ακριβώς σημαίνει η εγκατάσταση αυτών των μονάδων επισυνάπτουμε δύο φωτογραφίες της Πλατείας Βικτωρίας, όταν η “κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μετατραπεί σε ακίνητη πάνω στην πλατεία το καλοκαίρι του 2011.

Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλατείας Βικτωρίας
katoikoi.6o_diamerisma@yahoo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη