29 Μαΐ 2013

Παραμύθιον...

που έγραψε ο Μήτσος ο Τούφας
  Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε  μάγκες, ήταν ένας πρέσβης. Πάει το λοιπόν ο μόρτης   και  παίρνει από μια ξένη χαζοκυβέρνησις μια λίστα με μεγαλοφοροφυγάδες . Λίστα Λαγκαρντάν αν και  έχετε ακουστά, ως εργαλείον καλόν και... δυνατόν   δια την πάταξις της φοροδιαφυγής κατά τα πεπραγμένα πολλών ξένων χαζοκρατών ως και προανέφερα.  Καθ όπερ   στη χώρα του να πούμε είχανε πέσει στα δύσκολα ,για λόγους που δεν είναι της παρούσης και είπανε ρε παιδί μου να βάλουσι (με το στανιό) κι ένα χεράκι περί βοήθεια  οι έχοντες και κατέχοντες  και τυχόν παρανόμως στα εξωτερικά καταθέτοντες.  Καθ ότι  εν τη χώρα ταύτη   πλερώνουν  μόνον οι γνωστοί εγχώριοι πτωχομπινέδες και άλλοι τοιούτοι ομοειδείς μυστήριοι τύποι. Όλα καλά και άγια και κάντε παιγνίδι μάγκες.
 Στέλνει πακέτο το λοιπόν ο πρέσβης , τη λίστα ,συστημένο ταχυδρομικώς ή υπηρεσιακώς,  δεν θυμάται επακριβώς,  στον υπουργό Οικονομικώνε  της δοκιμαζόμενης χώρας κ. κ.Ποντικομαμή, ο οποίος πιθανόν να  το παρέλαβε μεν  αλλά   αν το είχε  ή δεν το είχε κάποια στιγμή , δεν μπορεί να το πει μετά πλήρους  βεβαιότης, καθ ότι  ακριβώς μετά, το ξέχασε ολωσδιόλου και  δυστυχώς γιατί ενώ το θυμόταν μεν  περιστασιακώς   πως  τόδωσε  προς αντιγραφή,  μη  όντας όμως  σίγουρος  περί του γεγονότος τούτου, ημπορεί να ήτο και  αμφίβολος ,  καθόπερ δεν δύνατο να αποφασίσει  γενικώς   πως θα  χειριζόταν το εν λόγω θέμα, ειδικότερα  δε όταν θα το ενθυμείτο εν όλω ή εν μέρει.  Πραγματικώς όμως δεν   γινόταν να πει σε ποιον τόδωκε, ένεκα αμνησίας ή απροσεξίας ή φόρτου εργασίας,  παρ ότι αληθώς και πέραν πάσης αμφιβολίας ,  το  είχε   δει μεν το περιεχόμενο της λίστας , έκανε όμως  πως δεν το είδε για να μην αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι πιθανόν και να  το είδε  και θάπρεπε πια ν  αποφασίσει , ενδεχόμενα κατά  τη στιγμή ακριβώς  που το θυμήθηκε, μηδέ   και  αργότερα ,    όχι όλο βέβαια , μάλλον όμως  κατά το ήμισυ, προτού απολέσει ξανά τη μνήμη του, αμφιταλαντευόμενος σκαιώς   για το  αν αφαίρεσε  η όχι  , πιθανώς όμως  και να συνέβη εν τη ζάλη, καθώς  δεν ήταν και απολύτως σίγουρος,   κάποια ονόματα συγγενών του τέλος πάντων,  που ναι μεν είδε στην αμαρτωλή λίστα ,  μπορεί όμως  και να παρανόησε ή να ξεγελάστηκε η να είδε άφατα οράματα, οπότε  πριν ή μετά ακριβώς δεν μπορεί να  προσδιορίσει , αν αφαίρεσε τελικώς ή όχι   τα συγκεκριμένα ονόματα. Καθ υπόδειξιν του  όμως ,μάλλον  έστειλε ή ενδεχομένως και  να τόκανε αλλά, δεν ήταν  και τόσο βάσιμος     για να το πει ή  να τοποθετηθεί καθέτως επί του ζητήματος να πούμε , στον ΣΔΟΕ για έλεγχο επιλεγμένα ονόματα  φιλω...φοροφυγάδων,  παρντόν.
 Πάντως ο κ. κ. Υπουργός βρίσκει οτι  είναι οπωσδήποτε και   σίγουρα αθώος δι ούλα όσα κατηγορείται.
      Ο  γενικός γραμματεύς πάλι ( Ξεκαπελλιέρης ή κάπως έτσι) που ίσως   παρέλαβε  σε χαρτάκι, μη υπηρεσιακό αλλά πρόχειρο , επιλεκτικά  κάποια ονόματα προς έλεγχο, δεν θυμόταν καλώς  ή θυμόταν μάλλον αμυδρώς την ύπαρξη του,  οπότε θεώρησε ή έτσι κατάλαβε  τουλάχιστον ή ακόμα και να μην πρόβλεψε  ή να παρανόησε περί  τον έλεγχο  θεωρώντας τον  κατά περίπτωσιν ως  μη απαραίτητο ή επείγον. Στη συνέχεια  ατυχώς   έπαθε ''μια  ψυχολογία''  και παράκουσε ή καλύτερα μπορεί και να μην  παράκουσε ,αλλά να παρερμήνεψε, πιθανόν δε  και απλά να παρέκαμψε  τη διαταγή του προϊσταμένου του υπουργού, αλλά δεν του τόπε αρχικά,  ίσως όμως και να του το ανέφερε αργότερα , αλλά  βασικά δεν ήταν και  πολύ σίγουρος περί τούτου.  Παρεμπιπτόντως όμως , δεν τόβαλε και  μεγάλο μαράζι ο υπουργός μας(Ποντικομαμή)  αφού είχε να ασχοληθεί με απείρως  σοβαρότερα ζητήματα που τα θυμόταν  όλα επακριβώς και τα εφάρμοζε απαρεγκλίτως για να σώσει το κράτος και την αγαπημένη του χώρα.
  Πάντως ο Γ.Γ.  βρίσκει εαυτόν οπωσδήποτε και στα   σίγουρα αθώο δι ούλα όσα κατηγορείται .
Κει πάνω στην κορύφωση της τιτάνιας αυτής προσπάθειας πο λέτε αντικαταστάθησαν.  Τώρα?  Βεβαίως και είχον  ούλοι από καμιά δεκαριά αντίτυπα της λίστας αυτής , αλλοιωμένα και μη κι ο καθείς το μοστράριζε κατά το δοκούν, αλλά αυτό δεν έχει ουδεμίαν  σημασίαν ως και ευκόλως  καταλαβαίνετε.Ο καινουργής τώρα Υπουργός Οικονομικών(Χονδρός) και ο νέος  Γ.Γ. ΣΔΟΕ(σαγγελέας)) φάνηκαν δυστυχώς  ακόμα   πιο αμνήμονες από τους προηγουμένους στην προσπάθειά τους να βοηθήσουσι επί της υπόθας. Ο νέος υπουργός λεπόν  που το πήρε , η  δεν το πήρε, δεν είναι σίγουρο αυτό,  το βρήκε η δεν το βρήκε,που να βγάλεις άκρα τώρα... του το πάσαραν ή όχι, φύτρωσε από μόνο του ή τόφερε ο άνεμος κατά δω τέλος πάντων , είναι κομμάτι δύσκολον να διευκρινιστεί.  Σωστό ή αλλοιωμένο ,  γαργαλημένο ή  μπαταρισμένο δεν ημπορούσε  να εξεύρει. Ηξερε όμως σιγουράντζα  ότι ήτο  παράνομο  ή ολίγον τι  νόμιμο, όπως λέμε   ολίγον έγκυος και πιθανώς εκμεταλλεύσιμο, αλλά  πάλι καθ ότι μάλλον προβληματικό , το έκρυψε  μη θυμόμενος που ακριβώς,  για να σώσει τον δοκιμαζόμενο λαό από μια πηγή παρανομίας. Πήρε πάντως και στο σπίτι του ένα τεμάχιο της λίστας , για να παρανομεί ιδιωτικώς,  καθώς πέραν πάσης αμφιβολίας το έκανε με  καλούς σκοπούς κατά βάθος , απλά  πάνω στην φούρια και την πολυπραγμοσύνη του (κοτζάμ χαράτσι σκαρφίστηκε. Επανέφερε τον κεφαλικό φόρο που ίσχυε πριν το 1821. Λίγο είναι?) ξαστόχησε τον λόγο ύπαρξης της λίστας κι αυτός, ξεχάστηκε γενικώς λοιπόν μέσα στη δύνη των προβλημάτων που απαιτούσαν λύση ,αλλά  πήρε  πάνω του το όλον θέμα.Αφού λοιπόν το έκρυψε επιμελώς ως ειπαμε , αυτό το θυμόταν, απλά λησμόνησε το περιεχόμενο , που ναι μεν μπορεί και να θυμόταν τινές  λεπτομέρειες, αλλά μέσα στην όλη παρανομία του  πράγματος πίεσε τον εαυτό του, ειδικώς αυτό , να το ξεχάσει για να μην πέσει ένεκα  αυτού του κατασκευάσματος ,στην αμαρτία.
 Κατά τα άλλα όμως , βρίσκει κι αυτός  εαυτόν οπωσδήποτε και στα   σίγουρα αθώο δι ούλα όσα κατηγορείται
 .Ένα άλλο αντίτυπο  τόστειλε μάλλον   με η άνευ αποδεικτικού   παραλαβής κι αυτός  ,πιθανόν στον νέο Γ.Γ.  εκτός κι αν το πήρε απ αυτόν και δεν ενθυμείτο καλώς ,πριν η μετά τη λήθη , ο οποίος  όμως Γ.Γ.  μη γνωρίζοντας άριστα     περί  κομπιούτερ και άλλα τέτοια σαλτανάτια και δεδομένου του παρανόμου του πράγματος, διαμεσολαβούσης και της επελαύνουσας  αμνησίας , έκανε καμιά δεκαριά αντίγραφα όπου   άλλα μεν  τα κατέστρεψε για να τα ξεχάσει ,άλλα δε τα ξέχασε για να τα καταστρέψει , αντιγράφοντας τα.   Πιθανόν δε  να  διένειμε κάποια απ τα  αντίγραφα αυτά προς πάσαν κατεύθυνσις  και προς  πάσα  πικραμένο σχετικό και  μη ,όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν να το πει  στα σίγουρα, μη  δυνάμενος ούτως ή άλλως   να διαβεβαιώσει περί της αληθείας του πράγματος  ή της πλάνης στην οποία πιθανόν να υπέπεσε .
 Κατά τα άλλα όμως , βρίσκει κι αυτός  εαυτόν, ως και οι προηγούμενοι, οπωσδήποτε και στα   σίγουρα αθώο δι ούλα όσα κατηγορείται .
   
Το δοκιμαζόμενο κράτος βεβαίως κάνοντας το χρέος του, έστησε ένα πανηγύρι δικαστικού περιεχομένου για  να αθωώσει  τους προαναφερόμενους μια που ως και σεις οι κακεντρεχείς και αμόρφωτοι αντιλήφθητε εκ των παραπάνω περιγραφομένων τα περί της απολύτου αθωότης των.
Τις πταίει? Ο Χατζηπετρής.
Αυτός ο καριόλης που είναι υπεύθυνος δι ούλα τα κακά της χώρας.
  Έτσι λοιπόν αφού ετιμωρήθη ο ένοχος και ηθοώθησαν οι  μεγαλοφοροφυγάδες που ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξαν (8 μηνάκια μετά το ντόρο και το κράτος δεν πήρε ούτε ευρώ.Στόχος επετεύχθη) ,σκευωρία των ξένων και ντόπιων προβοκατόρων, εγαμήθησαν επιμελώς  οι ηθικοί αυτουργοί της συνωμοσίας αύτης ,μικρομεσαίοι μισθωτοί , συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και άλλες τέτοιες βδελυρές υπάρξεις κυρα- Κάθριν μου, και  ζήσανε αυτοί καλά και μεις το ίδιο μίζερα. Μετά απολαύσαμε ούλοι μαζί ευτυχείς, λυπημένοι και πότες , το Dancing With The Stars  No 32.

Ο εξιστορών
Μήτσος ο Τούφας


 ΥΓ. Δεν σας άρεσε το παραμύθι μου? Γιατί  ρε? Και δράκους έχει και αρκούδες και άλλα εκλεκτά θερία. Άντε να βάλουμε και το ΠΑΜΕ που βολτάριζε στα πέριξ. Πάλι τίποτις?Τι αθρώποι  να πούμε......
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη