31 Μαΐ 2013

Το ΔΣ της Κ.Ε.Δη.Θ, ο Δήμαρχος και της Άρτας το γιοφύρι

 Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά την συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου έδωσε στον Γιάννη Μπουτάρη καλή τη πίστει λευκή επιταγή για την τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Tέσσερις μήνες μετά η Κ.Ε.Δη.Θ δεν έχει ΔΣ.



O διορισμός του νέου ΔΣ της ΚΕΔΗΘ εγινε στις 8 Mαρτίου με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου και μέσα σε τρεις ήμερες άλλαξε τρεις φορές. Δυστυχώς για την διοίκηση του Δήμου αλλά και τους Δημότες που τόσο καιρό έχουν μια ακέφαλη Κοινωφελή(;) επιχείρηση, τα άτομα που επέλεγε η δημοτική αρχή δεν ήταν και τόσο πειθήνια όργανα, αφού να σημειωθεί δεν θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους στην Επιχείρηση (είπαμε το "κοινωφελής" μας τελείωσε) και για το λόγο αυτό παιζόταν μια ιδιότυπη κολοκυθιά. Τελικά "έκανε η μάνα", δηλαδή η αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση.


Μάλιστα τότε, ελλείψη εκπροσώπου των εργαζομένων ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πει το κορυφαίοα "Είναι όλοι με μπλοκάκι" το οποίο φυσικά και δεν ίσχυε! Επίσης κυκλοφορεί μία φήμη την οποία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, πως στενή συνεργάτιδα της νέας προέδρου και προτεινόμενο μέλος του ΔΣ,  ρώτησε το προσωπικό "πόσοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αν κλείσει η επιχείρηση;
Αλήθεια η "ακυρωμένη" Πρόεδρος, μήπως υπέγραψε κάποια απόφαση;
Τι προγράμματα είναι αλήθεια ενεργά και πώς λειτουργούν;

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναδείξει στο TAXALIA πως με τις αποφάσεις τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ΚΕΔΗΘ σε κλείσιμο αφού ουσιαστικά την δείχνουν ανενεργή και με οικονομικό πρόβλημα.

Σε μία περίοδο που η ΚΕΔΗΘ οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό κοινωνικό ρόλο είναι ακέφαλη και το ταμείο της το εποφθαλμιούν πολλοί. Τι θα γίνει; 

Κ.Ν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη