9 Μαΐ 2013

Δεν αντέχω άλλο προοδευτιλίκι. Καταντάει νταβατζιλίκι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο κ. Δρίτσας, ανεύθυνος Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ [όχι πως ο Κόκκινος Πάνος και οι προκάτοχοί του είναι καλλίτεροι], αναφερόμενος στο περιστατικό της Ανάστασης στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, όπου άγημα Δοκίμων έψαλε τον εθνικό ύμνο, εδήλωσε τα ακόλουθα περισπούδαστα, επειδή, προφανώς, εθίγη το θρησκευτικό του συναίσθημα:

«Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 «Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού», το οποίο προέβλεπε για τελετές-εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του “Θείου Πάθους” και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι -και είναι- οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία. Αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι. Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση; Και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά».

Να σου δώσω εγώ μία απάντηση κι’ ας μην είναι ενδιαφέρουσα Θεόδωρε:

Από τότε που κατέρρευσε το Σοβιετικό καθεστώς, οι παρελάσεις μπήκαν στο στόχαστρο των αριστερών υπερπροοδευτικών δυνάμεων. Το ότι ο Πούτιν συνεχίζει τη σοβιετική παράδοση είναι ενοχλητικό, όπως καλή ώρα σήμερα που πραγματοποιείται στη Μόσχα μεγαλοπρεπής παρέλαση για τον εορτασμό της νίκης των σοβιετικών στρατευμάτων κατά των Γερμανών Ναζί. Οποίος σκοταδισμός να παρελαύνει κανείς. Ίσως γι’ αυτό δεν συγκινούνται εκεί κάτω στην Κουμουνδούρου όταν πραγματοποιούνται «ιδιωτικαί» παρελάσεις την 25η Μαρτίου ή την 28η Οκτωβρίου δια πρωθυπουργούς, υπουργούς και το υπόλοιπο σκυλολόι υπό την προστασία των ΜΑΤ και πίσω από κιγκλιδώματα που δεν επιτρέπουν στον λαό να διαταράξει τον λήθαργο των «επισήμων». Ίσως γι’ αυτό δεν είπε μιλιά η Κουμουνδούρου στο άκουσμα της επικείμενης κατάργησης του Α΄ και Β΄ Σώματος Στρατού.

Ας θυμηθούμε και τον κ. Μπαλάφα, ο οποίος προεκλογικώς εξηγούσε πόσα δισ. θα εξοικονομούσε το κόμμα του ως κυβέρνηση από τη μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ερωτηθείς από τον Μάκη Κουρή «Και τί θα γίνει με τους απέναντι;» απήντησε «Θα το ρισκάρω». Μας περιμένουν πολλά Ίμια δυστυχώς.

Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος κατά Δρίτσα έμεινε εμβρόντητος με το θράσος των Δοκίμων να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο στην Ανάσταση, ας διερωτηθεί ο κ. Δρίτσας μήπως ο Μακαριώτατος έμεινεν ευχαρίστως εμβρόντητος. Όποιος θέλει αναζητεί στο διαδίκτυο τη συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Αυτιά ο Ιερώνυμος για να αντιληφθεί ότι αυτά που νοιώθει ο απλός πολίτης ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και περιηγήσεις σε κομματικούς και υπουργικούς διαδρόμους για να τα καταλάβει.

Ο Ιερώνυμος Θεόδωρε δήλωσε ότι τελούμε υπό κατοχή, πράγμα που το κόμμα σου δεν αποδέχεται δια χειλέων του Αρχηγού σου.

Όσο ο Σαμαράς κάνει τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη κυρ-Θόδωρε, θα υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που θα αποδεικνύεται πρωταθλητής στο άθλημα της γκέλας. Γι’ αυτό είμαστε χαμένοι από χέρι.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

δείτε και:

Μπέρδεψαν (ξανά) τα μπούτια τους στο ΣΥΡΙΖΑ κι ως συνήθως ξανάπαν μπούρδες

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη