28 Μαΐ 2013

Αλλοδαποί διακινούσαν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα


Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (11) μη νόμιμων μεταναστών.



Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 18 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (27-05-2013), στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Ανάληψης), όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα τύπου VAN με οδηγό τον 32χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (11) μη νόμιμων μεταναστών, στο οποίο επέβαινε και ο 18χρονος συνεργός του. 




Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός του κυκλώματος ήταν η παράνομη είσοδος και μεταφορά αλλοδαπών στην χωρά μας και η εν συνεχεία προώθησή τους σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. Το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη, υπολογίζεται στις (38.500) δολάρια περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη